Gračanica

Različita primena Zakona o upotrebi srpskog kao drugog zvaničnog jezika na Kosovu 1

Različita primena Zakona o upotrebi srpskog kao drugog zvaničnog jezika na Kosovu

Zakon o upotrebi srpskog kao drugog zvaničnog jezika na Kosovu različito se primenjuje na centralnom i lokalnom nivou dok politička volja da se taj problem prevaziđe još ne postoji, ocenjeno je na debati “Dvojezičnost na Kosovu – Igra prevoda”, koja je u organizaciji Komunikacije za razvoj društva održana u Gračanici.

Obeležena 630. godišnjica Kosovske bitke 3

Obeležena 630. godišnjica Kosovske bitke

Na centralnom molitvenom obeležavanju 630. godišnjice Boja na Kosovu u petak u manastiru Gračanica i na Gazimestanu danas nije bilo predstavnika aktuelne vlasti u Srbiji, kao ni Srpske liste, koja je formalno još koalicioni partner u kosovskoj vladi Ramuša Haradinaja.

Protest Jedan od pet miliona u Gračanici 5

Protest Jedan od pet miliona u Gračanici

Protest protiv vlasti održan je večeras u Gračanici, a okupilo se 15-tak ljudi koji su ispred spomenika srpskim herojima raširili transparent „Jedan od pet miliona – Gračanica“.

Protest "1 od 5 miliona" u Gračanici: Ibar nije granica 7

Protest „1 od 5 miliona“ u Gračanici: Ibar nije granica

Protesti „1 od 5 miliona“ koji se već mesecima održavaju u srpskim gradovima, na iznenađenje mnogih, prošle subote, na mapu gradova upisali su i Kosovsku Mitrovicu. Večeras se, iza transparenta „1 od 5 miliona“ šeta još 40 kilometara južnije – u Gračanici.

Trajković: Vučić je zaokružio kosovsku državnost 12

Trajković: Vučić je zaokružio kosovsku državnost

Srpska političarka sa Kosova i Metohije Rada Trajković napisala je na svom Tviter nalogu da je „adekvatna reakcija pravne države, u skladu sa Rezolucijom 1244 momentalno proglašenje Vojske Kosova za paravojnu formaciju“ i da je „predsednik Srbije zaokružio kosovsku državnost“.

Irinej: Ne smemo da im damo Kosovo 15

Irinej: Ne smemo da im damo Kosovo

Patrijarh srpski Irinej izjavio je u četvrtak u Gračanici da Crkva nikada nije menjala svoj stav po pitanju podela Kosova, prenosi Radio Slobodna Evropa.

PrvaPoslednja