Gračanica

Obeležena 630. godišnjica Kosovske bitke

Na centralnom molitvenom obeležavanju 630. godišnjice Boja na Kosovu u petak u manastiru Gračanica i na Gazimestanu danas nije bilo predstavnika aktuelne vlasti u Srbiji, kao ni Srpske liste, koja je formalno još koalicioni partner u kosovskoj vladi Ramuša Haradinaja.

Protest Jedan od pet miliona u Gračanici

Protest protiv vlasti održan je večeras u Gračanici, a okupilo se 15-tak ljudi koji su ispred spomenika srpskim herojima raširili transparent „Jedan od pet miliona – Gračanica“.

Protest „1 od 5 miliona“ u Gračanici: Ibar nije granica

Protesti „1 od 5 miliona“ koji se već mesecima održavaju u srpskim gradovima, na iznenađenje mnogih, prošle subote, na mapu gradova upisali su i Kosovsku Mitrovicu. Večeras se, iza transparenta „1 od 5 miliona“ šeta još 40 kilometara južnije – u Gračanici.

Trajković: Vučić je zaokružio kosovsku državnost

Srpska političarka sa Kosova i Metohije Rada Trajković napisala je na svom Tviter nalogu da je „adekvatna reakcija pravne države, u skladu sa Rezolucijom 1244 momentalno proglašenje Vojske Kosova za paravojnu formaciju“ i da je „predsednik Srbije zaokružio kosovsku državnost“.

Irinej: Ne smemo da im damo Kosovo

Patrijarh srpski Irinej izjavio je u četvrtak u Gračanici da Crkva nikada nije menjala svoj stav po pitanju podela Kosova, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pozorište koje publika nikad nije ostavila

Narodno pozorište u Prištini sa sedištem izmeštenim u Gračanicu svoj 70. rođendan, koji računa po datumu preseljenja iz Prizrena u Prištinu 1948, 8. oktobra na svojoj novoj sceni u gračaničkom Domu kulture obeležilo je u krugu „porodice“ i prijatelja – bivših i aktuelnih upravnika, članova ansambla, reditelja, tehnike, kolega iz ostalih srpskih pozorišta, novinara…

PrvaPoslednja