Hanoj

Zaraza zauzdana strogoćom 1

Zaraza zauzdana strogoćom

Dok pandemija virusa korona besni u bogatim evropskim zemljama, udaljenim preko 10.000 kilometara od Kine, odakle je epidemija krenula, Vijetnam je u velikoj meri pošteđen. Vijetnam, koji deli 1.100 kilometara dugu granicu sa Kinom, ima samo 134 slučaja, bez žrtava.

Kim odao poštu Ho Ši Minu 3

Kim odao poštu Ho Ši Minu

Severnokorejski lider Kim Džong Un odao je danas poštu vodji vijetnamske revolucije Ho Ši Minu pre nego što je svojim blindiranim vozom krenuo ka Kini, posle neuspelog samita s predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Može li Severna Koreja postati kao Vijetnam 9

Može li Severna Koreja postati kao Vijetnam

Severnokorejski vođa Kim DŽong Un treba danas da stigne u Hanoj glavni grad Vijetnama, uoči drugog samita sa američkim predsednikom Donaldom Trampom 27. i 28. februara.

Vijetnam spreman da bude domaćin drugog samita Tramp-Kim 11

Vijetnam spreman da bude domaćin drugog samita Tramp-Kim

Vijetnam je spreman da bude domaćin mogućeg drugog samita između američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vođe Kim Džong Una o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, rekao je danas vijetnamski premijer.

Bežični internet se podrazumeva 12

Bežični internet se podrazumeva

Kada se u hanojskom Starom kvartu nevoljno podigne pogled sa trotoara na kojima sve vrvi od života, turiste čeka novo iznenađenje kada ugleda kolonijalnu arhitekturu, francusku i kinesku, budističke hramove i pagode, trgovačke ulice sa još dobro očuvanim i neobičnim, uzanim i visokim (oko tri sprata) trgovačkim kućama građenim pre jednog veka.

Vijetnam odaje poštu Mekejnu 15

Vijetnam odaje poštu Mekejnu

Vijetnamci danas odaju počast američkom senatoru Džonu Mekejnu, koji je umro u subotu, a proveo je više od pet godina u vijetnamskom zatvoru, pošto je u oktobru 1967. njegov borbeni avion bio oboren iznad Hanoja.

PrvaPoslednja