Herceg Novi

Panaotović: Jačati kulturne veze Srbije i Crne Gore

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i direktorica JUK Herceg Fest Gordana Krcunović potpisali su danas u Herceg Novom protokol o saradnji kojim će zvanično otpočeti kulturna razmena dve ustanove, saopštio je Kulturni centar Novi Sad.

Zlatna mimoza filmu „Sažaljenje“

Grand Prix – Zlatna mimoza 32. Montenegro film festivala Herceg Novi za najbolji dugometražni igrani film, prema odluci žirija, pripala je filmu „Sažaljenje“ Babisa Makridisa.

Festival otvara Milena Dravić

Evropskom premijerom pobednika Tribeca film festivala „Krijumčareći Hendriksa“ Mariosa Piperidesa večeras se otvara 32. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival.

Biblioteke kao spona između Kraljeva i Herceg Novog

U Herceg Novom je , krajem minule nedelje , u galeriji „Josip Bepo Benković“ organizovana izložba „Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji“autora Danke Spasojević i Ivana Hrenka.

Jedinstveni simfonik flamenko

Nastupom Vlade i Bajke, i večeri posvećenoj Sajmonu i Garfanklu, završava se jedno od najboljih izdanja Summer Guitar art u poslednjih 12 godina. Zanimljivo je da su baš ovi svetski muzičari bili i inspiracija našim poznatim gitaristima da pre mnogo godina, još kao student, osnuju gitarski duo.

Nova plovidba XI Guitar art Summer Festa u Herceg Novom

Danas koncertom Roberto Fabbri Guitar Quarteta & Amici String Quartet na hercegnovskom Trgu od muzike, Trgu Mića Pavlovića u Starom gradu – počinje 11. Guitar Art Summer Fest (GASF), ove godine pod sloganom Nova plovidba.

Najbolji bugarski film "Slava"

Veliku Zlatnu mimozu, Zlatnu mimozu za scenario, kao i Zlatnu mimozu za glavnu žensku ulogu 31. hercegnovski Montenegro film festival dodelio je bugarskom filmu „Slava“ (Glory).

"Muškarci koji ne plaču" na otvaranju

Regionalnom premijerom filma Alena Drljevića „Muškarci koji ne plaču“, nedavno nagrađenim na festivalu u Karlovim Varima, otvara se ovogodišnji, 31. Hercegnovski filmski festival.

Požari u Herceg Novom pod kontrolom

Požari na području hercegnovske opštine su pod kontrolom, rekao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi Zlatko Ćirović.

Da Herceg Novi živi cele godine

Dušan Radović Krušo je neobična ličnost. Vrlo uspešan privrednik, ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i Rusiji, Španiji, Italiji i mnogim drugim državama. Bio je jedan od većih izvoznika ribe. U Beogradu, na dnu Francuske ulice, otvorio je prvi u nizu ribljih restorana Porto.

Herceg Novi (2): Snaga lepote i trenutka

Nedostaje mi možda više ambijent grada u kojem se živi kao i pre nekoliko vekova. U miru i polako. I korak je sporiji. Na trgu pijanista previše očekuje od publike koja ne razume zašto njegov bol treba da bude i deo njihovog.

PrvaPoslednja