Hong Kong

U Hongkongu sukobi policije i demonstranata

Policija u Hongkongu koristila je danas biber sprej da bi rasterala demonstrante okupljene ispred jedne policijske stanice u kojoj se nalaze drugi pritvoreni demonstranti, javila je agencija Frans pres sa lica mesta. 

Plod uspešne saradnje pirotskih i kineskih umetnika

Ove jeseni ljubitelji umetnosti u Hong Kongu imaju priliku da vide izložbu radova pirotskih umetnika, članova Udruženja “Nova art scena“ i Društva likovnih umetnika i pedagoga iz Pirota.

Pad svetskih berzi

Svetsko tržište akcijama palo je u sredu pošto je Kina objavila detalje plana odmazde za predloženo povećanje američkih crina, u eskalaciji napetosti između dve najveće svetske ekonomije, javlja Asošijeted pres (AP).

Činija od 25 miliona dolara

Činija napravljena za kineskog cara Kansija (Kangxi) predstavljena je na aukcijskoj izložbi u Sotbiju u Hongkongu.

Brnabić u Hong Kongu: Imamo istorijsku šansu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić bila je ključni govornik na gala večeri koju je ove večeri, ugledni magazin Ekonomist (The Economist) organizovao u okviru godišnje konferencije „Svet u 2018. godini“ u Hong Kongu.

Jelena Janković u polufinalu Hongkonga

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Hongkongu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Francuskinju Aliz Korne u tri seta, sa 3:6, 6:4, 6:2.

Rekordni pad funte

Vrdenost britanske funte je danas za samo dva minuta zabeležila pad od šest odsto i dostigla najniži nivo od 1985. godine, što je ojačalo zabrinutost vezanu za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Kraj demonstracija u Hongkongu

Kraj demonstracija u Hongkongu

Troje lidera studentskog prodemokratskog pokreta u Hongkongu saopštilo je juče da će se predati policiji, a demonstrante su pozvali da se povuku sa ulica koja su zauzeli pre više od dva meseca.


Uklonjene barikade u Hongkongu

Uklonjene barikade u Hongkongu

Vlasti Hongkonga uklonile su juče ujutru u kvartu Mong Kok ulične barikade demonstranata koji traže više demokratije, i to posle čitave noći sukoba s policijom, uz hapšenje 116 ljudi, a povređeno je devet policajaca. Ljudi sa crvenim kapama i u majicama s natpisom „Ja volim Hongkong“ pomagali su da se ukloni prvi red barikada od drvenih paleta pošto su vlasti upozorile demonstrante da počinje sprovođenje sudske odluke o uklanjanju prepreka.

PrvaPoslednja