Hongkong -

Oslobođeni opozicionari u Hongkongu 2

Oslobođeni opozicionari u Hongkongu

Vlasti u Hongkongu oslobodile su sve osim troje ljudi koji su uhapšeni u sredu tokom nezapamćenog obračuna sa opozicionim ličnostima.

Oporavak od korone ne garantuje imunitet 4

Oporavak od korone ne garantuje imunitet

Nakon što je u ponedeljak objavljeno da je u Hongkongu zabeležen prvi slučaj ponovne zaraze virusom korona, juče su prijavljena još dva takva slučaja u Evropi, u Holandiji i Belgiji, što je izazvalo zabrinutost zbog kratkog trajanja imuniteta koji pružaju antitela i otvorilo dodatna pitanja u vezi vakcine protiv kovida 19.

Džošua Vong: Nastaviće se borba protiv represije u Hongkongu 6

Džošua Vong: Nastaviće se borba protiv represije u Hongkongu

Prodemokratski pokret u Honkongu će nastaviti da se bori protiv represije koju u toj bivšoj britanskoj koloniji sprovode centralne kineske vlasti, rekao je Džošua Vong dan posle diskvalifikacije 12 kandidatura prodemokratskih aktivista za izbore, uključujući i njegovu. 

Pomen žrtvama uprkos zabrani 8

Pomen žrtvama uprkos zabrani

Napetosti u Hongkongu su juče bile na vrhuncu imajući u vidu da je parlament usvojio zakon o himni prema kojem se nepoštovanje kineske himne smatra prestupom.

Tuča u Parlamentu Hongkonga zbog izbora predsednice jednog odbora 10

Tuča u Parlamentu Hongkonga zbog izbora predsednice jednog odbora

Jedna poslanica Parlamenta Hongkonga koja je za bliske odnose s centralnom vlašću Kine, izabrana je danas za predsednicu ključnog odbora, za zakonodavstvo, što je bio povod za tuču njenih pristalica s opozicionim poslanicima koji su za veću nezavisnost od Pekinga.

Bolničko osoblje u Hongkongu preti štrajkom 12

Bolničko osoblje u Hongkongu preti štrajkom

Nekoliko hiljada medicinskih radnika u javnim bolnicama Hongkonga danas je glasalo za štrajk ukoliko vlasti ne ispune njihov zahtev, a to je zatvaranje prelaza sa kontinentalnim delom Kine gde je od virusne upale pluća umrlo 259 osoba.

Peking Vašingtonu preti kontramerama 15

Peking Vašingtonu preti kontramerama

Kina je upozorila Sjedinjene Države da bi mogla da preduzme „čvrste kontramere“ ukoliko Vašington nastavi da pokazuje podršku demonstrantima u Hongkongu.

PrvaPoslednja