Jerusalim

U februaru nastavak suđenja Netanjahuu za korupciju 1

U februaru nastavak suđenja Netanjahuu za korupciju

Suđenje za korupciju premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu biće nastavljeno 8. februara nakon što je nedavno odloženo zbog pooštrenih restrikcija usred pandemije korona virusa, najavio je danas jerusalimski okružni sud.

Vakcinu već primila skoro petina Izraelaca 2

Vakcinu već primila skoro petina Izraelaca

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu ponovio je danas da će Izrael biti prva zemlja u svetu koja će vakcinisati protiv kovida 19 sve svoje građane starije od 16 godina i precizirao da će se to ostvariti do kraja marta, prenose svetske agencije.

Izrael ide ka četvrtim izborima u roku od dve godine 6

Izrael ide ka četvrtim izborima u roku od dve godine

Izraelski parlament je prošle noći odbacio predlog zakona na osnovu koga bi se odložio rok večeras u ponoć za usvajanje budžeta za ovu godinu, zbog čega Izrael gotovo sigurno ide ka četvrtim izborima za dve godine.

Stotine ultraortodoksnih Jevreja bez zaštitnih maski slavilo praznik 8

Stotine ultraortodoksnih Jevreja bez zaštitnih maski slavilo praznik

Stotine ultraortodoksnih Jevreja učestvovalo je sinoć u masovnoj ceremoniji paljenja sveće u Jerusalimu povodom jevrejskog praznika Hanuke, bez zaštitinih maski, a nije poštovana ni mera fizičkog razdvajanja, vidi se na snimku objavljenom danas u izraelskim medijima.

Izrael ponovo planira sletanje na Mesec 9

Izrael ponovo planira sletanje na Mesec

Izraelska neprofitna organizacija SpejsIL (SpaceIL), čija se svemirska letelica srušila u pokušaju da sleti na Mesec prošle godine, najavila je danas da pokreće novu lunarnu misiju sa partnerima u Vladi Izraela.

U Izraelu vakcinacija počinje 27. decembra 10

U Izraelu vakcinacija počinje 27. decembra

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu najavio je večeras da će njegova vlada organizovati početak vakcinacije stanovništva protiv korona virusa 27. decembra.

Slovenija proglasila Hezbolah terorističkom organizacijom 13

Slovenija proglasila Hezbolah terorističkom organizacijom

Slovenija je proglasila ceo Hezbolah terorističkom organizacijom, pridruživši se tako mnogobrojnim evropskim zemljama koje odnedavno ne prave razliku između političkog i oružanog krila te libanske ekstremističke organizacije, javili su danas izraelski mediji.

PrvaPoslednja