Jerusalim

Bolton: SAD ne ruše vlast u Iranu

Američke sankcije imaju snažan uticaj na ekonomiju i javno mnjenje u Iranu, iako promena režima u toj zemlji nije deo politike Vašingtona, rekao je danas savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Donalda Trampa Džon Bolton.

Korbin i Netanjahu razmenili optužbe

Uzbuđenje oko navodnog antisemitizma u glavnoj britanskoj opozicionoj stranci dodatno je poraslo pošto su izraelski premijer Benjamin Netanijahu i lider britanskih laburista Džeremi Korbin na Tviteru razmenili optužbe o izraelsko-palestinskom krvoproliću.

Sprečen proboj blokade

Izraelski vojnici ukrcali su se na jedan od dva čamca iz Gaze koji su hteli da probiju pomorsku blokadu obalskog područja u vrlo simboličnom protestu, javlja Asošijeted pres (AP).

Ispaljeno 27 granata na Izrael

Iz Pojasa Gaze jutros je ispaljeno 27 artiljerijskih granata na Izrael, a u napadu nije bilo povređenih, saopštila je izraelska vojska.

Izrael bombardovao militante

Izraelska vojska saopštila je da je prošle noći izvela avionske napade na pozicije militanata u Gazi kao odgovor na mitraljesku vatru kojom je pogođena zgrada u izraelskom gradu Sderotu, javlja Asošijeted pres (AP).

Rohani osudio Izrael zbog ubistva Palestinaca

Državni mediji u Iranu izveštavaju da je iranski predsednik Hasan Rohani osudio Izrael zbog ubijanja Palestinaca izjavivši da se „Palestinci bore za svoju otadžbinu“.

Iran i Izrael neće zaratiti

Iako su Iran i Izrael razmenjivali optužbe i jedni druge krivili za vrlo neprijatna višenedeljna neprijateljstva između svojih snaga zbog Sirije ipak su odbacili mogućnost da će zaratiti.

Liberman slegao ramenima na pretnje

Izraelski ministar odbrane slegao je ramenima na pretnju militanata u Gazi koji su objavili video klip koji pokazuje vojnog oficira kao metu palestinskih snajpera, javlja Asošijeted pres (AP).

Prva Poslednja