Jerusalim

Hrišćani obeležavaju Veliki petak u Jerusalimu

Hiljade hrišćanskih hodočasnika i sveštenika prošli su danas drevnim ulicama Starog grada u Jerusalimu, putem kojim je išao Isus Hristos pre nego što je razapet na krst, kako bi obeležili Veliki petak prema gregorijanskom kalendaru.

Tramp: Netanjahuova pobeda dobar znak za mir

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je očita pobeda premijera Izraela Benjamina Netanjahua na izraelskim parlamentarnim izborima dobar znak za mir.

I Netanjahu i njegov rival Ganc proglasili pobedu na izborima

Izraelci su danas glasali na parlamentarnim izborima da li da daju premijeru Benjaminu Netanjahuu još jedan, peti mandat, ali rezultati izlaznih anketa su kontradiktorni i još se ne zna ko bi mogao biti predsednik Vlade Izraela.

Peresova unuka oštro kritikovala Netanjahua na video snimku

Unuka bivšeg predsednika Izraela, pokojnog Šimona Peresa, Mika Almog, oštro je kritikovala „režim“ izraelskog premijera Benjamina Netanjahua na video snimku koji je postao popularan na društvenim mrežama pred sutrašnje izraelske izbore.

Ankete: Netanjahu zaostaje za glavnim rivalom uoči izbora 9. aprila

Savez partija centra Kahol Lavan (Plavo belo) zadržao je prošlonedeljnu prednost od četiri mesta nad konzervativnom strankom Likud premijera Izraela Benjamina Netnjahua pokazuju rezultati ispitivanja javnog mnjenja koje je jutros objavio tiražni izraelski list Jediot haronot.

Tviter blokirao lažne pro-Netanjahu naloge u Izraelu

Tviter je saopštio da je „preduzeo akciju“ nakon što je izraelska nevladina organizacija otkrila mrežu lažnih naloga na društvenim mrežama na kojima je širena propaganda u znak podrške premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu.

Palestinci za godinu dana ispalili 1.233 rakete iz Gaze

Izrael je danas objavio da je za godinu dana, otkako su pod rukovodstvom Hamasa počeli masovni protesti Palestinaca na granici pojasa Gaze, bilo više od 2.000 nasilnih incidenata sa te teritorije.

Hamas objavio prekid vatre s Izraelom

Lideri palestinskog Hamasa koji vlada pojasom Gaze rekli su večeras da je Egipat posredovao u prekidu vatre kako bi se okončala najnovija eskalacija sukoba s Izraelom.

Erdogan: Kriza na pomolu zbog Trampovog stava o Golanu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je izjava predsednika SAD Donalada Trampa o priznaju suvereniteta Izraela nad Golanskom visoravni „nesretna“ i da je dovela region „na ivicu nove krize i napetosti“.

PrvaPoslednja