Jerusalim

SAD tvrde da ne podržavaju nikog u izborima u Izraelu

Ambasada SAD u Izraelu rekla je da administracija američkog predsednika Donalda Trampa ne favorizuje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u predstojećim opštim izborima, uprkos tome što je Tramp na Instagramu postavio fotografiju sa bilborda u Izraelu na kojoj se rukuje s Netanjahuom.

Tramp na Instagramu podržao Netanjahua

Predsednik SAD Donald Tramp podržao je premijera Izraela Benjamina Netanjahua na Instagramu, postavivši na svom nalogu sliku koja se pojavila na bilbordima kraj izraelskih autoputeva.

Netanjahu pokrenuo sopstvenu televiziju

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pokrenuo je sopstveni TV kanal na Fejsbuku da zaobidje glavne medije i da obezbedi povoljno izveštavanje pred predstojeće prevremene izbore.

Izveštaj: U svetu povećan broj antisemitskih napada

Izraelski ministar za dijasporu Naftali Benet osudio je danas povećan broj antisemitskih napada u svetu ocenjujući da Izrael treba da pomogne milionima Jevreja u dijaspori koji su sve više suočeni sa zločinima antisemitizma.

Izrael optužio britanski Gardijan za jeftino moralisanje

Izrael je danas optužio Gardijan za „jeftino moralisanje“ i namerno iskrivljavanje činjenica, nakon što je taj britanski list optužio Izrael da laka srca ubija palestinske demonstrante na granici pojasa Gaze.

Dvadeset jedna osoba poginula u izraelskim udarima u Siriji u nedelju

Dvadeset jedna osoba poginula je u noći između nedelje i ponedeljka u masivnim izraelskim udarima iz vazduha u Siriji, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava, dodavši da su najmanje 12 žrtava bili članovi Iranske revolucionarne garde.

Izrael priznao napade u Siriji

Izrael je preuzeo odgovornost za seriju vazdušnih napada na iranska vojna uporišta u Siriji, javila je danas agencija AP.

Izrael će možda morati da napadne Iran ove godine

Izrael će možda morati da napadne Iran kako bi zaustavio iransko vojno utvrdjivanje u Siriji, zaključak je izveštaja izraelskog Instituta za nacionalnu bezbednost (INSS) u Tel Avivu koji je danas predstavljen u predsedničkoj rezidenciji u Jerusalimu.

Abas: Neću da završim život kao izdajnik

Palestinski predsednik Mahmud Abas najavio je da namerava da preispita sporazume potpisane s Izraelom i da čak razmatra da ih okonča, ponovivši da odbija kontakte sa SAD zbog priznanja Jerusalima kao samo izraelskog, preneo je izraelski TV Kanal 10.

PrvaPoslednja