Jerusalim

Izrael se više neće protiviti prodaji američkog oružja Emiratima 1

Izrael se više neće protiviti prodaji američkog oružja Emiratima

Izrael je danas najavio da se neće protiviti prodaji „određenih sistema oružja“ proizvedenih u SAD Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) posle dogovora sa Vašingtonom da unapredi sopstvene sposobnosti kako bi zadržano vojnu nadmoć na Bliskom istoku.

Brnabić: Unaprediti saradnju sa Izraelom 4

Brnabić: Unaprediti saradnju sa Izraelom

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Izraela Jahela Vilana i poželela mu uspešan diplomatski mandat, a izrazila je uverenje da će se nastaviti aktivnosti na planu daljeg razvoja saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Kršimo odluku UN, a očekujemo poštovanje rezolucije o Kosovu 10

Kršimo odluku UN, a očekujemo poštovanje rezolucije o Kosovu

Odluka da se Ambasada Beograda u Izraelu izmesti iz Tel Aviva u Jerusalim, kao deo sporazuma koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao u Beloj kući u cilju nastavka dijaloga sa Prištinom, mogla bi da zakomplikuje spoljnopolitičku poziciju Srbije i oteža put ka Evropskoj Uniji.

Lideri Izraela se složili da izbegnu nove izbore 12

Lideri Izraela se složili da izbegnu nove izbore

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu i njegov glavni koalicioni partner Beni Ganc rekli su danas da su obojica prihvatili predlog da se odloži ključno glasanje u budžetu i tako izbegli kolaps svog savezništva i sprečili četvrte izbore za manje od dve godine.

PrvaPoslednja