Kairo

Najmanje 30 mrtvih u sukobima u Darfuru 1

Najmanje 30 mrtvih u sukobima u Darfuru

Najmanje 30 osoba je poginulo, a desetine su ranjene u plemenskim sukobima Arapa i nearapa u sudanskoj provinciji Darfur, saopštile su vlasti.

Jesen protesta u Iraku 6

Jesen protesta u Iraku

Protesti u Bagdadu počeli su 1. oktobra i do sada su odneli više od 100 žrtava.

Sukob arapskog i afričkog bloka 8

Sukob arapskog i afričkog bloka

Sudanska vojska nedavno je saopštila da je sprečen pokušaj državnog udara i da je uhapšeno više oficira kojima je lider bio načelnik Generalštaba general Hašim Abdel Motalib Ahmed Babakr, uz veći broj drugih visokih oficira, zajedno sa šefovima obaveštajnih službi, uz vođe Islamskog pokreta i Nacionalne kongresne partije.

Egipat: Kairo kolevka sveta 9

Egipat: Kairo kolevka sveta

Prvi put sam došao u Kairo pre ravno trideset godina. Bilo je planirano da tamo boravim 4 dana, ali naš prvi susret trajao je 30 puta duže.

Evropa i Afrika umesto Bliskog istoka 10

Evropa i Afrika umesto Bliskog istoka

Od kada je 30. jula 1999, u 35. godini stupio na presto jedine severnoafričke monarhije, Mohamed VI je značajan diplomatski kapital investirao u Afriku, Evropu, SAD i Kinu iako višedecenijski spor povodom Zapadne Sahare ostaje izvor napetosti sa susednim Alžirom.

"Prvi gutljaj" zapadne nelagode 11

„Prvi gutljaj“ zapadne nelagode

Ruski antiraketni sistem S 400 postao je ne samo vojno, nego i specifično diplomatsko oružje u kreirenju novog Bliskog istoka.

Neće biti rata protiv Irana 12

Neće biti rata protiv Irana

Otpravnik poslova američke ambasade u Kairu Tomas Goldberger, u razgovoru s grupom lokalnih novinara, bacio je više svetla i otkrio neke do sada nepoznate detalje američkih planova na Bliskom istoku.

Egipat zatražio od Interpola da pronađe Tutankamonovu masku 13

Egipat zatražio od Interpola da pronađe Tutankamonovu masku

Egipat je zatražio od Interpola da pronadje 3.000 godina star uklesani portret faraona Tutankamona, koji je uprkos negodovanju Kaira u Londonu prodat na aukciji za skoro šest miliona dolara, rekli su zvaničnici egipatske vlade.

Sahranjen Mohamed Morsi 14

Sahranjen Mohamed Morsi

Bivši egipatski predsednik Mohamed Morsi sahranjen je rano jutros u Kairu, izjavio je njegov advokat Abdel Moneim Abdel-Maksud.

PrvaPoslednja