Kano

U Nigeriji ubijeno najmanje 48 đaka

U Nigeriji ubijeno najmanje 48 đaka

Najmanje 48 učenika poginulo je juče u eksploziji bombe u jednoj srednjoj školi na severoistoku Nigerije u trenutku kada su se đaci okupljali za početak nastave, javljaju danas svetske agencije.


U Nigeriji stradala najmanje 21 osoba

U Nigeriji stradala najmanje 21 osoba

Najmanje 21 osoba stradala je u mestu Damaturu u Nigeriji, kada je eksplodirala bomba u blizini centra u kome se preko velikog ekrana gledaju utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu, saopštili su juče bolnički izvori. „U bolnicu je dovezeno 21 telo i još 27 ranjenih ljudi“, rekao je jedan izvor iz bolnice. Eksplozija se dogodila za vreme utakmice Meksiko – Brazil.


Bombaški napadi na severu Nigerije

Bombaški napadi na severu Nigerije

Najmanje 12 osoba ubijeno je u nizu bombaških napada na kafiće u hrišćanskoj četvrti Kanoa, grada na severu Nigerije, saopštila je juče vojska te zemlje. Najmanje četiri eksplozije odjeknule su u noći između ponedeljka i utorka u kafićima u hrišćanskom kvartu Kanoa.


Najmanje 20 poginulih

Najmanje 20 poginulih

U seriji eksplozija i oružanom napadu tokom hrišćanske verske službe na univerzitetu u Kanu, na severu Nigerije, poginulo je najmanje 20 ljudi. Zvanični podaci o broju stradalih za sada nisu dostupni, niti je bilo ko preuzeo odgovornost za napade.


Afrikanci gube poverenje u demokratiju

Afrikanci gube poverenje u demokratiju

Nemirni subotnji predsednički izbori u Nigeriji, koje su u nedelju oštro kritikovali lokalni i međunarodni posmatrači i čije su rezultate odbacila dvojica vodećih opozicionih kandidata, predstavljaju značajnu prepreku za demokratiju u podsaharskoj Africi u vreme kada su birači u zemljama širom kontinenta postali razočarani načinom na koji se sprovodi demokratija.