Knin

Pogubna politika ekvidistance 1

Pogubna politika ekvidistance

Komemoracija ubijenim srpskim civilima (u kolovozu 1995. neposredno nakon tzv. vojnoredarstvene akcije Oluja) održana je u utorak (25. kolovoza 2020) u Plavnom i Gruborima.

Vulin: Iskrenost osude zločina se meri presudama zločincima 2

Vulin: Iskrenost osude zločina se meri presudama zločincima

Iskrenost osude zločina ne meri se zakasnelim obilascima grobova već sudskim presudama ubicama koje su iskopale te grobove, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na obraćanje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića na komemoraciji Srbima ubijenim kod Knina 1995. godine. 

Nov odnos prema srpskim žrtvama 3

Nov odnos prema srpskim žrtvama

Potpredsednici Vlade Hrvatske Boris Milošević i Tomo Medved, koji je i ministar branitelja danas će posetiti selo Grubori i odati poštu Srbima ubijenim na današnji dan 1995.

Komemoracija u Uzdolju 4

Komemoracija u Uzdolju

Vijeće srpske nacionalne manjine organizovalo je danas komemoraciju žrtvama „Oluje“ u Uzdolju, pored Knina.

Plenković: Pomirenja nema bez istine koja se temelji na činjenicama (FOTO) 5

Plenković: Pomirenja nema bez istine koja se temelji na činjenicama (FOTO)

Centralna manifestacija povodom 25. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja održana je danas u Kninu, a obeležili su je prisustvo potpredsednika Vlade iz reda srpske nacionalne manjine Borisa Miloševića i pomirljivi govori hrvatskog državnog vrha, uz poruke pijeteta prema žrtvama rata, bez obzira na njihovu nacionalnost.

Milanović u Kninu poručio da su ratovi gotovi 6

Milanović u Kninu poručio da su ratovi gotovi

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je večeras u Kninu, gde je odlikovao više hrvatskih ratnih zapovednika, da su ratovi gotovi i da ih je Hrvatska za jedno dugo razdoblje dobila.

Plenković: Moderna Hrvatska želi da uredi odnose sa susedima 7

Plenković: Moderna Hrvatska želi da uredi odnose sa susedima

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas u Kninu na obeležavanju 24. godišnjice akcije Oluja da današnja moderna Hrvatska ceni prošlost ali jednako gleda i u budućnost i da želi da uredi odnose sa susedima, prenosi Hina.

Poštovanje za žrtve, bez obzira na nacionalnost 9

Poštovanje za žrtve, bez obzira na nacionalnost

Inicijative mladih za ljudska prava iz Zagreba i Beograda, od drugog do četvrtog avgusta, organizovale su zajednički obilazak krajeva u Hrvatskoj koji su stradali tokom rata od 1991. do 1995. godine, kao i pre, tokom i nakon vojne operacije Oluja.

Plenković: Želimo saradnju, ali i istinu 10

Plenković: Želimo saradnju, ali i istinu

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras u Kninu da danas, 23 godine posle operacije „Oluja“, Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira, ali je ukazao na, kako je rekao, nespornu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

Knin: Sedmoro privedeno zbog "Za dom spremni" 11

Knin: Sedmoro privedeno zbog "Za dom spremni"

U centru Knina u kom se danas obeležava 22. godina „Oluje“, policija ja privela grupu izgrednika koja je nekoliko puta uzvikivala ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

Prijava protiv policijskog načelnika u Kninu zbog Tompsona 14

Prijava protiv policijskog načelnika u Kninu zbog Tompsona

Dugogodišnji načelnik policijske stanice u Kninu Miljenko Lelas penzionisan je zbog više nepravilnosti, među kojima je nereagovanje na ustaške pesme i pozdrave veterana hrvatskih snaga iz 90-ih u Kninu 5. avgusta, i zataškavanje prekršajne prijave protiv pevača ustaških pesama Marka Perkovića Tompsona, prenosi „Jutarnji list“.

Tuđmanov spomenik u Kninu,  Frljić ukazuje na medijski linč

Tuđmanov spomenik u Kninu, Frljić ukazuje na medijski linč

U Subotu je na kninsku tvrđavu stigao spomenik nekadašnjem predsedniku Hrvatske Franji Tuđmanu koji će biti otkriven 5. avgusta, povodom proslave 20. godišnjice vojne akcije „Oluja“ u Kninu. Gradonačelnica Knina Josipa Rimac za Hinu navodi kako je podignut postament težak 1,8 tona, a nakon toga je postavljen i spomenik autora, kipara Mirka Vuce, težak 500 kilograma, koji je izradila livnica Ujević. Spomenik je prevezen uz pomoć Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kako kaže Rimac, jer ga je bilo nemoguće na drugačiji način prevesti na tvrđavu.

PrvaPoslednja