Lisabon

Štrajk prevoznika izazvao krizu u Portugalu

Portugalska vojska i policija počele su juče cisternama da dopremaju gorivo na benzinske stanice zbog štrajka prevoznika goriva, kojima je vlada naredila da se vrate na posao, pošto je oko trećine pumpi presušilo na vrhuncu turističke sezone.

Brnabić: Vlada vodi računa o mladima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja učestvuje na Veb samitu u Lisabonu, izjavila je danas da Srbija sada ima mnogo manje izražen problem sa odlaskom mladih i obrazovanih ljudi iz zemlje nego ranije, jer aktuelna vlada vodi računa o potrebama mladih.

Brnabić: Inovacije i IT su razvojna šansa Srbije

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, koja učestvuje na Veb samitu u Lisabonu, razgovarala je na intervjuu na sceni, sa novinarom nemačkog ARD Markusom Prajsom, o izazovima i rezultatima koje je Srbija postigla u oblasti razvoja tehnoloških i kreativnih industrija i potencijalima novih tehnologija za ekonomski razvoj.

Sve više izbeglica u Evropi

Novoizabrani direktor Međunarodne organizacije za migracije Portugalac Antonio Vitorino je danas izjavio da će rasti broj izbeglica koje iz severne Afrike pokušavaju da stignu u Evropu i da će evropske zemlje sve češće odbijati da ih prime.

Par poginuo pokušavajući da snimi selfi

Tridesettrogodišnji Britanac Majkl Kerns i tridesetsedmogodišnja Australijanka Luiz Benson pali su sa 40 metara visokog zida u Portugalijii poginuli pokušavajući da snime selfi.

Ko su favoriti na kladionicama za pobednika Evrovizije?

Evrovizijsko finale održaće se sutra u Lisabonu 63. godinu zaredom. I dok se finalisti spremaju za predstavljanje publici, kladionice širom Evrope već mesecima prognoziraju ko bi mogao biti ovogodišnji pobednik. Za sada, na vrhu liste su Kipar i Izrael.

PrvaPoslednja