Lisabon

Socijalisti učvrstili moć u Portugaliji 5

Socijalisti učvrstili moć u Portugaliji

Vladajuća Socijalistička partija premijera Antonija Koste pobedila je na parlamentarnim izborima u Portugalu, ali nema apsolutnu većinu, te će morati da potraži pomoć od drugih stranaka u parlamentu.

Štrajk prevoznika izazvao krizu u Portugalu 6

Štrajk prevoznika izazvao krizu u Portugalu

Portugalska vojska i policija počele su juče cisternama da dopremaju gorivo na benzinske stanice zbog štrajka prevoznika goriva, kojima je vlada naredila da se vrate na posao, pošto je oko trećine pumpi presušilo na vrhuncu turističke sezone.

Brnabić: Vlada vodi računa o mladima 10

Brnabić: Vlada vodi računa o mladima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja učestvuje na Veb samitu u Lisabonu, izjavila je danas da Srbija sada ima mnogo manje izražen problem sa odlaskom mladih i obrazovanih ljudi iz zemlje nego ranije, jer aktuelna vlada vodi računa o potrebama mladih.

Brnabić: Inovacije i IT su razvojna šansa Srbije 11

Brnabić: Inovacije i IT su razvojna šansa Srbije

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, koja učestvuje na Veb samitu u Lisabonu, razgovarala je na intervjuu na sceni, sa novinarom nemačkog ARD Markusom Prajsom, o izazovima i rezultatima koje je Srbija postigla u oblasti razvoja tehnoloških i kreativnih industrija i potencijalima novih tehnologija za ekonomski razvoj.

Sve više izbeglica u Evropi 14

Sve više izbeglica u Evropi

Novoizabrani direktor Međunarodne organizacije za migracije Portugalac Antonio Vitorino je danas izjavio da će rasti broj izbeglica koje iz severne Afrike pokušavaju da stignu u Evropu i da će evropske zemlje sve češće odbijati da ih prime.

Par poginuo pokušavajući da snimi selfi 15

Par poginuo pokušavajući da snimi selfi

Tridesettrogodišnji Britanac Majkl Kerns i tridesetsedmogodišnja Australijanka Luiz Benson pali su sa 40 metara visokog zida u Portugalijii poginuli pokušavajući da snime selfi.

PrvaPoslednja