Lisabon

Brnabić: Vlada vodi računa o mladima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja učestvuje na Veb samitu u Lisabonu, izjavila je danas da Srbija sada ima mnogo manje izražen problem sa odlaskom mladih i obrazovanih ljudi iz zemlje nego ranije, jer aktuelna vlada vodi računa o potrebama mladih.

Brnabić: Inovacije i IT su razvojna šansa Srbije

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, koja učestvuje na Veb samitu u Lisabonu, razgovarala je na intervjuu na sceni, sa novinarom nemačkog ARD Markusom Prajsom, o izazovima i rezultatima koje je Srbija postigla u oblasti razvoja tehnoloških i kreativnih industrija i potencijalima novih tehnologija za ekonomski razvoj.

Brnabić: Lažne vesti su moderni izazov za demokratiju

Lažne vesti su moderni izazov za demokratiju, jedna je od poruka učesnika Veb samita u Lisabonu, najveće tehnološke konferencije na svetu, na kojoj delegaciju Srbije predvodi premijerka Ana Brnabić.

Sve više izbeglica u Evropi

Novoizabrani direktor Međunarodne organizacije za migracije Portugalac Antonio Vitorino je danas izjavio da će rasti broj izbeglica koje iz severne Afrike pokušavaju da stignu u Evropu i da će evropske zemlje sve češće odbijati da ih prime.

Par poginuo pokušavajući da snimi selfi

Tridesettrogodišnji Britanac Majkl Kerns i tridesetsedmogodišnja Australijanka Luiz Benson pali su sa 40 metara visokog zida u Portugalijii poginuli pokušavajući da snime selfi.

Ko su favoriti na kladionicama za pobednika Evrovizije?

Evrovizijsko finale održaće se sutra u Lisabonu 63. godinu zaredom. I dok se finalisti spremaju za predstavljanje publici, kladionice širom Evrope već mesecima prognoziraju ko bi mogao biti ovogodišnji pobednik. Za sada, na vrhu liste su Kipar i Izrael.

PrvaPoslednja