Lozana

MOK: Dozvola za rusku zastavu na ZOI?

Vodeći ruski sportski zvaničnik zatražio je od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da promeni odluku o zabrani državne zastave na olimpijskim igrama u Pjongčangu, piše Asošijeted pres (AP).

Žalbe ruskih sportista na odluku MOK

Sud za sportsku arbitražu saopštio je danas da je primio 22 žalbe od ruskih sportista protiv zabrana koje su uvedene zbog dopingovanja na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, javlja Radio slobodna Evropa.

MOK: Bez Rusije na ZOI 2018.

Međunarodni olimpijski komitet odlučio je da zabrani Rusiji učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine.

Pariz i Los Anđeles naredni domaćini Olimpijskih igara

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odlučio je danas da se na septembarskoj skupštini istovremeno glasa o domaćinima letnjih Olimpijskih igara 2024. i 2028. godine, čime su automatski odlučili da to budu Pariz i Los Anđeles, preneo je AFP.

Arbitražni sud odbio žalbu FSS

Arbitražni sud odbio žalbu FSS

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbacio je danas žalbu Fudbalskog saveza Srbije da Kosovo postane članica Evropske fudbalske asocijacije, UEFA.

Šarapovoj smanjena kazna

Sud za arbitražu u sportu sa sedištem u Lozani delimično je prihvatio žalbu ruske teniserke Marije Šarapove i smanjio joj je suspenziju sa dve godine na 15 meseci.

Ivana Španović osvojila Dijamantsku ligu

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović trijumfovala je u Dijamanstskoj ligi u skoku u dalj, pošto je pobedom na večerašnjem mitingu u Lozani obezbedila nedostižnu prednost uoči poslednje dva takmičenja.

Raste potražnja za mlekom u svetu

Raste potražnja za mlekom u svetu

Globalna potrošnja mleka će do 1024. porasti za 36 odsto, uz sve veći jaz između razvijenih tržišta mlečnih proizvoda i tržišta u razvoju, ističe kompanija Tetra Pak u istraživanju gde je objavljen sedmi indeks mlečne industrije. Izveštaj ističe prilike i izazove koje nameće rastuća potražnja na globalnom nivou i koja će po prvi put preuzeti dostupnu ponudu u narednoj dekadi.

Još nije jasno da li je Jaser Arafat ubijen

Još nije jasno da li je Jaser Arafat ubijen

Na osnovu nalaza koji su televiziji Al Džazira dostavili švajcarski forenzičari mogao bi se izvesti zaključak da je nekadašnji palestinski lider Jaser Arafat mogao biti otrovan radioaktivnim polonijumom. Testovima je utvrđena „neočekivano visoka aktivnost polonijuma“, što, međutim, samo „umereno“ potvrđuje navode da je Arafat ubijen.

Ukusno i hranljivo mleko privlačnije

Ukusno i hranljivo mleko privlačnije

Najnovije istraživanje Tetra Paka, vodeće svetske kompanije za preradu i pakovanje hrane, predviđa porast potrošnje aromatizovanog mleka po stopi dvostruko većoj od belog mleka, na globalnom nivou u periodu između 2012. i 2015. godine. Potrošači se sve više okreću ukusnom, hranljivom i prigodno upakovanom aromatizovanom mleku kao alternativi drugim pićima, čime daju mogućnost mlečnoj industriji za poboljšanje profitabilnosti.

Prihod Tetra Paka od prodaje premaŠio 11 milijardi evra

Prihod Tetra Paka od prodaje premaŠio 11 milijardi evra

Kompanija Tetra Pak ostvarila je tokom 2012. godine neto prihod od prodaje u iznosu od 11,16 milijardi evra, što predstavlja porast prihoda za 4,3 odsto u odnosu na 2011. godinu, saopšteno je iz te kompanije.

Prins, Koen i Markus Miler predvode Montre festival

Prins, Koen i Markus Miler predvode Montre festival

Prins, Leonard Koen i Markus Miler biće glavne zvezde Montre džez festivala koji se održava u julu. Koen će biti taj koji će otvoriti 47. izdanje jednog od najprestižnijih letnjih evropskih muzičkih festivala. Koen nastupa 4. jula, a potom odmah i dan kasnije.