Madrid

Artezov mural  u Madridu

Iz Madrida danas je stigla vest da je beogradski vizuelni umetnik Andrej Žikić Artez, poznat po tome što je obojio je zidove mnogih gradova, poput Carigrada, Beča, Kaira, Almate, prošle nedelje u okviru Sajma urbane umetnosti naslikao mural u jednoj od najprometnijih ulica u španskoj prestonici.

Pućdemon najavio povratak u Španiju

Bivši katalonski lider Karles Pućdemon, koji je pobegao iz Španije nakon neuspelog pokušaja secesije Katalonije 2017, rekao je danas da će se vratiti u tu zemlju ako u maju bude izabran u Evropski parlament.

Vanredni izbori u Španiji 28. aprila

Španija će 28. aprila glasati na prevremenim parlamentarnim izborima koje je premijer Pedro Sančez najavio nakon što njegova vlada ove sedmice nije dobila zeleno svetlo za državni budžet za 2019. godinu.

Gvaido zahvalio Hrvatskoj na podršci

Samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Gvaido (Juan Guaido) zahvalio je danas hrvatskoj vladi jer ga je dan ranije podržala kao privremenog predsednika, mada je prema ustavu te južnoameričke zemlje i dalje legitimni predsednik Nikolas Maduro, prenela je Hina.

Španija osudila hapšenja novinara u Venecueli

Vlada Španije je danas osudila hapšenje tri reportera i vozača španske državne novinske agencije EFE u glavnom gradu Venecuele i zatražila da oni odmah budu oslobođeni.

Dvogodišnji dečak pet dana u bunaru

Spasilačke službe na jugu Španije preduzimaju sve napore ne bi li izvukli dvogodišnjeg dečaka Hulena Rosela iz bunara dubine više od 100 metara u koju je upao pre pet dana.

Izazovi za stidljivog Rusa

Malo je muzičara od kojih se u 2019. očekuje toliko mnogo kao što je Kiril Petrenko, koji će na leto postati glavni direktor Berlinske filharmonije, piše u jučerašnjem izdanju madridski „Pais“.

PrvaPoslednja