Madrid

Španija razmatra uvođenje vanrednog stanja u Madridu 5

Španija razmatra uvođenje vanrednog stanja u Madridu

Španska vlada na čelu sa premijerom Pedrom Sančezom na vanrednoj sednici koja je počela rano jutros razmatra proglašenje vanrednog stanja u regionu Madrida kako bi nametnuo jača antivirusna ograničenja nevoljnim regionalnim guvernerima.

Vlada: Španija ne priznaje Kosovo, sporazum s Beogradom rešenje 6

Vlada: Španija ne priznaje Kosovo, sporazum s Beogradom rešenje

Španija i dalje ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i nastaviće da podržava dijalog Beograda i Prištine uz podršku Evropske unije sa ciljem da se postigne sveukupan politički sporazum o konačnom položaju teritorije Kosova, rečeno je iz španskog ministarstva inostranih poslova u Madridu u izjavi dopisnišvu agencije Beta u Briselu.

Evropa u strahu od drugog talasa pandemije 11

Evropa u strahu od drugog talasa pandemije

Širom Evrope, od Francuske i Italije, preko Španije i Švajcarske do Hrvatske, broj novozaraženih virusom korona je u porastu što je izazvalo strah od drugog talasa pandemije, dok vlade pokušavaju da pronađu najbolja rešenja za povratak đaka u škole.

Oporavak od korone ne garantuje imunitet 12

Oporavak od korone ne garantuje imunitet

Nakon što je u ponedeljak objavljeno da je u Hongkongu zabeležen prvi slučaj ponovne zaraze virusom korona, juče su prijavljena još dva takva slučaja u Evropi, u Holandiji i Belgiji, što je izazvalo zabrinutost zbog kratkog trajanja imuniteta koji pružaju antitela i otvorilo dodatna pitanja u vezi vakcine protiv kovida 19.

PrvaPoslednja