Nju Orleans

Beograđanin koji je doktorirao džez 2

Beograđanin koji je doktorirao džez

„Život je tako nekako hteo da u poslednjih deset godina sviram na mnogim dalekim scenama, ali eto nikako i na srpskoj, te je to i razlog više da konačno dođem među svoje ljude i prezentujem im ono što komponujem i sviram dok sam daleko, a mislim na njih i maštarim o zemlji iz koje potičem, a u kojoj više nisam“…

Umro Lajonel Ferbos

Umro Lajonel Ferbos

Trubač Lajonel Ferbos, najstariji džez muzičar iz Nju Orelansa, umro je u subotu, nedugo posle proslave svog 103. rođendana (prošlog četvrtka). On je ostao aktivan na sceni i posle svog stotog rođendana – poslednji javni nastup imao je u martu ove godine.

Bluz doktora Hausa

Bluz doktora Hausa

Britanski glumac Hju Lori, poznat po ulozi doktora Hausa u istoimenoj američkoj seriji, odlučio je da pređe u muzičke vode. Lori je najavio da će snimiti bluz album inspirisan muzikom Nju Orleansa, ali i da će slušaoci u njegovom zvuku moći da prepoznaju „karakterne crte doktora Hausa“.

Fets Domino za lepši Nju Orleans

Fets Domino za lepši Nju Orleans

Legenda Nju Orleansa Fets Domino (81) okupio je na svom humanitarnom koncertu zavidno muzičko društvo. U Areni u Nju Orleansu uz njega su nastupili i B.B. King, Litl Ričard, Čak Beri… a novac sakupljen na koncertu otišao je na račun fonda koji je osnovao kvoterbek Svetaca iz Nju Orleansa Dru Bris i koji pomaže izgradnju parkova i rekreativnih centara u ovom gradu.


GUSTAV OSLABIO NA NIVO TROPSKE DEPRESIJE

GUSTAV OSLABIO NA NIVO TROPSKE DEPRESIJE

Uragan Gustav oslabio je na nivo tropske depresije, ali i dalje postoji opasnost od poplava u SAD, saopštio je juče američki Nacionalni centar za uragane. Do slabljenja Gustava došlo je dan nakon što je stigao do američke obale Meksičkog zaliva u državi Luizijana. Gustav je doneo snažan vetar u Nju Orleansu, premda nije imao razorne posledice kao uragan Katarina koji je taj grad pogodio 2005.

U Nju Orleansu uveden policijski čas

U Nju Orleansu uveden policijski čas

U naletu uragana „Gustav“, koji je u nedelju pogodio delove Kube, nije, prema prvim infomracijama, bilo poginulih, ali su mnoge kuće i putevi poplavljeni ili oštećeni. Uragan je najviše pogodio Isla de la Huventud, ostrvo južno od glavnog kopna, sa vetrovima koji su dostizali brzinu od 220 kilometara na čas i obarali telefonske stubove i drveće.

Oluja veka se približava američkoj obali

Oluja veka se približava američkoj obali

To je oluja svih oluja. Za sve one koji ostaju jer misle da mogu da se izbore sa ovom olujom imam jednu poruku: to će biti jedna od najvećih grešaka u vašem životu – rekao je Nagin dodajući da nije siguran „da je nešto slično do sada viđeno“. Uragan Gustav treba da pogodi američku obalu danas uveče ili sutra ujutro.

Jedanaestogodišnjak bežao policiji sa 160 na sat

Jedanaestogodišnjak bežao policiji sa 160 na sat

Jedan jedanaestogodišnjak primorao je policiju da ga juri brzinom većom od 160 kilometara na sat, zbog čega je optužen ne samo on nego i njegovi roditelji koji su ga mesecima puštali da vozi, saopštila je policija u američkoj državi Luizijana.
Potera je počela u predgrađu Nju Orleansa kad je policajac uočio džip kako juri 130 na sat na delu puta na kome je brizina ograničena na 100 kilometara, rekao je predstavnik za štampu policije Džozef Paljia.