Osijek

Godišnjica ubistva 18 civila u Paunlin dvoru kod Osijeka 2

Godišnjica ubistva 18 civila u Paunlin dvoru kod Osijeka

U noći između 11. i 12. decembra 1991. više pripadnika 130. brigade Hrvatske vojske (HV) upalo je u kuću Andrije Bukvića u selu Paulin Dvor kod Osijeka i kao odmazdu zbog smrti saborca likvidirali 18 civila – 17 Srba i jednog Mađara.

Žalim svakog onog tko traži pravdu na ovom prostoru 4

Žalim svakog onog tko traži pravdu na ovom prostoru

Da, potpuno mi je jasno da građani Srbije ne znaju tko je bio Josip Reihl – Kir jer i oni koji su znali možda više nisu živi, a činjenica je da je prošla jedna generacija ljudi.

Topla voda i sapun najbolje uklanjaju bakterije, ističe lekar iz KBC Osijek 5

Topla voda i sapun najbolje uklanjaju bakterije, ističe lekar iz KBC Osijek

Lekar iz Kliničko bolničkog centra (KBC) Osijek Igor Berecki na Fejsbuku je objasnio zašto je bolje koristiti sapun i vodu od raznih gelova i dezinfekcionih sredstava u odbrani od holesti i istakao da topla tekuća voda i sapun najbolje smanjuju bakterije na rukama, a gel ih samo razmazuje.

Nepogode ne znaju za granice 8

Nepogode ne znaju za granice

Međunarodni skup koji su u sklopu EU projekta „SEE URBAN“ na tamošnjem Građevinskom fakultetu organizovali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije i Središnji državni ured za Hrvate van Republike Hrvatske održan je u Osijeku.

Evropska liga mladih: Srbija ubedljivo do vize za finalni turnir 9

Evropska liga mladih: Srbija ubedljivo do vize za finalni turnir

Srpska juniorska reprezentacija vazdušnom puškom zabeležila je i treću pobedu u kvalifikacijama Evropske lige mladih (strelci od 14 do 18 godina) za Region „Istok“ i kao prva u grupi prošla na finalni turnir, koji će biti održan u Finskoj, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

Đapić: Smena u HRT zbog Trifunovića? 11

Đapić: Smena u HRT zbog Trifunovića?

Predsednik hravatske stranke Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić pozvao je Vladu da smeni generalnog direktora HRT Kazimira Bačića.

Modrić optužen za lažni iskaz 12

Modrić optužen za lažni iskaz

Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza u junu prošle godine na suđenju bivšem predsedniku fudbalskog kluva Dinamo Zdravku Mamiću u vezi sa izvlačenjem novca iz tog kluba.

Evropska liga mladih: Srpske nade treće na kontinentu 13

Evropska liga mladih: Srpske nade treće na kontinentu

Kadetska reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom. U meču za treće mesto na finalnom turniru u Osijeku naša selekcija je pobedila jednog od favorita, Francusku, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

PrvaPoslednja