Požega

Filmovi sa „Interakcije“ počinju turneju po Srbiji

Dokumentarni filmovi, koji su snimljeni na nedavno završenom 13. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija“ i premijerno bili prikazani u KC Beograd, počinju svoju turneju po Srbiji.

Požega: Bahatost vlasti se ne isplati

Osnovni sud u Požegi je odbacio sve tri tužbe za uvredu koje je protiv Aleksandra Divovića, publiciste i učesnika požeških protesta, podneo aktuelni predsednik te opštine Milan Božić.

„Inicijativa za Požegu“: Muzičko druženje uz EKV, Azru i Haustor

Grupa građana „Inicijativa za Požegu“ je pozvala građane da se okupe u nedelju, 2.septembra, u 17 časova na Trgu slobode u tom gradu, kako bi prisustvovali muzičkom druženju koje će, kako je saopšteno, biti nastavak njihovih „subverzivnih delatnosti“.

„Inicijativa za Požegu“ otvorila svoju kancelariju

Grupa građana „Inicijativa za Požegu“ je otvorila svoju kancelariju u tom gradu u Ulici Andrije Smiljanića, odakle će se, kako je rečeno, koordinisati aktivnostima u političkoj borbi protiv aktuelne lokalne vlasti koju predvode naprednjaci.

Premijerne projekcije u ponedeljak u KC Beograd

Filmovi snimljeni na 13. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija“, u okviru koga se organizuje i 8. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“, biće prikazani u ponedeljak, 27. avgusta, u 21 čas u dvorani Kulturnog centra Beograda.

Učesnici „Interakcije“ snimili filmove posvećene ženama

Filmovi snimljeni na 13. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija“, u okviru koga se organizuje i 8. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“, biće prikazani u ponedeljak, 27.avgusta u 21 čas u dvorani Kulturnog centra Beograda.

Istraživanje kulturnog i industrijskog nasleđa u Požegi

U okviru projekta „Mladost u šezdesetoj“, u sali GASI u Požegi, u sredu,11. jula od 18 časova, premijerno će biti prikazan film, otvorena izložba fotografija Milice Đorđević i promovisana foto-knjiga istog naziva.

Krivična prijava zbog prevare

Policija u Požegi podneće krivičnu prijavu protiv pedesetogodišnjeg muškarca iz tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i falsifikovanje službene isprave.

„Požeško proleće“ kao nastavak tradicije bunta

Nije slučajnost to što su se građani Požege, pre četiri meseca, pobunili protiv lokalne vlasti, jer taj gradić baštini bogatu istoriju bunta protiv nepravde i progona političkih neistomišljenika.

Manek i tribina „Kultura i politika“ u Požegi

Tribina „Kultura i politika“ i predstavljanje šestog broja magazina nezavisne kulture – Manek, održaće se u utorak. 5.juna, u Klubu mladih u Požegi od 19 časova.

„Čuvari vatre“ svake večeri na Trgu slobode

Građani Požege, koji su nazvani „čuvarima vatre“, duže od tri meseca, svake večeri, spontano, mirno i u tišini okupljaju se na požeškom Trgu slobode i na taj način izražavaju protest protiv lokalne vlasti.

Opštinski čelnici nisu dozvolili skup u MZ Požega

Požežani su se i sinoć, sedmi put za tri meseca, okupili na Trgu Slobode i protestovali protiv lokalne vlasti, a na skupu je najavljeno osnivanje Grupe građana „Inicijativa za Požegu“.

Prva Poslednja