Požega

Načelnik uprave poništio sopstveno rešenje

Velimir Maksić, načelnik Opštinske uprave Požega, poništio je sopstveno rešenje, od pre nekoliko dana, kojim je Predrag Spasojević, rukovodilac Odeljenja za pravne i skupštinske poslove u toj upravi, proglašen za neraspoređenog službenika i kome je najavljen otkaz samo zato što je, kao poverenik za informacije od javnog značaja u toj lokalnoj samoupravi, radio po zakonu.

Da li će nestati jedina park-šuma u Požegi?

Građani Požege protive se nameri lokalne vlasti da deo parka-šume Borjak, u naselju Lisište, pretvori u gradsko građevinsko zemljište i da na tom prostoru izgradi sportski, rekreativni i turistički kompleks.

Radio po zakonu, pa dobio otkaz

Predrag Spasojević, diplomirani pravnik i rukovodilac Odeljenja za pravne i skupštinske poslove u Opštini Požega, proglašen je za neraspoređenog službenika i najavljen mu je otkaz samo zato što je, kao poverenik za informacije od javnog značaja u toj lokalnoj samoupravi, radio po zakonu.

Protest građana Požege: Tražimo ostavke opštinskih čelnika

Građani Požege su zatražili sa protesta održanog danas na Trgu slobode, da lokalna vlast, koju predvode naprednjaci, hitno odustane od namere da u parku-šumi Borjak na Lisištu gradi sportsko-rekreativne i turističke objekte i da time, tu jedinu zelenu površinu pretvori u gradsko građevinsko zemljište.

Požega: Protest protiv pretvaranja parka u građevinsko zemljište

Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“ je najavila protest u petak, 5.oktobra u 17 časova na Trgu slobode u tom gradu, protiv namere lokalne vlasti da park Borjak pretvori u građevinsko zemljište. Nakon protesta, kako je najavljeno, biće organizovana protestna šetnja do Borjaka i muzičko druženje.

Festival slikovnica „Čigra“ u Požegi, od 3. do 5. oktobra

Festival slikovnica „Čigra“, koji se održava treću godinu zaredom i ove godine ima međunarodni karakter, biće priređen u Požegi od 3. do 5. oktobra i okupiće autore, ilustratore, bibliotekare, vaspitače koji će deci otkrivati neobičan svet slikovnica.

Filmovi sa „Interakcije“ počinju turneju po Srbiji

Dokumentarni filmovi, koji su snimljeni na nedavno završenom 13. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija“ i premijerno bili prikazani u KC Beograd, počinju svoju turneju po Srbiji.

Požega: Bahatost vlasti se ne isplati

Osnovni sud u Požegi je odbacio sve tri tužbe za uvredu koje je protiv Aleksandra Divovića, publiciste i učesnika požeških protesta, podneo aktuelni predsednik te opštine Milan Božić.

„Inicijativa za Požegu“: Muzičko druženje uz EKV, Azru i Haustor

Grupa građana „Inicijativa za Požegu“ je pozvala građane da se okupe u nedelju, 2.septembra, u 17 časova na Trgu slobode u tom gradu, kako bi prisustvovali muzičkom druženju koje će, kako je saopšteno, biti nastavak njihovih „subverzivnih delatnosti“.

„Inicijativa za Požegu“ otvorila svoju kancelariju

Grupa građana „Inicijativa za Požegu“ je otvorila svoju kancelariju u tom gradu u Ulici Andrije Smiljanića, odakle će se, kako je rečeno, koordinisati aktivnostima u političkoj borbi protiv aktuelne lokalne vlasti koju predvode naprednjaci.

Premijerne projekcije u ponedeljak u KC Beograd

Filmovi snimljeni na 13. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija“, u okviru koga se organizuje i 8. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“, biće prikazani u ponedeljak, 27. avgusta, u 21 čas u dvorani Kulturnog centra Beograda.

Učesnici „Interakcije“ snimili filmove posvećene ženama

Filmovi snimljeni na 13. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija“, u okviru koga se organizuje i 8. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc“, biće prikazani u ponedeljak, 27.avgusta u 21 čas u dvorani Kulturnog centra Beograda.

Istraživanje kulturnog i industrijskog nasleđa u Požegi

U okviru projekta „Mladost u šezdesetoj“, u sali GASI u Požegi, u sredu,11. jula od 18 časova, premijerno će biti prikazan film, otvorena izložba fotografija Milice Đorđević i promovisana foto-knjiga istog naziva.

Krivična prijava zbog prevare

Policija u Požegi podneće krivičnu prijavu protiv pedesetogodišnjeg muškarca iz tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i falsifikovanje službene isprave.

Prva Poslednja