Požega

Protest u Požegi: Hoćemo da budemo slobodni građani

Sa 25. protesta pod nazivom „Buđenje institucija“, održanog večeras u Požegi, poručeno je da slobodni i solidarni građani mogu da se izbore za promene, poštovanje zakona i uspostavljanje demokratskih institucija.

Ponovo protest u Požegi 10. maja

Građani Požege protestovaće 10. maja od 19 časova na Trgu slobode i 24. put, od februara prošle godine, zahtevaće ostavke čelnika lokalne i republičke vlasti.

Protest građana Požege: Vučićev miting ispraznio opštinsku zgradu

Na 23. protestu u Požegi „1 od 20 hiligana, koji je deo protesta „1 od 5 miolina“, a koji je održan 19. aprila na Trgu slobode, saopšteno je da je, zbog odlaska naprednjaka na Vučićev mitng u Beograd, zgrada opštinske uprave bila pusta i da je podsećala na Černobil.

Naprednjaci naružili nastavnika istorije

Požeški naprednjaci ne odustaju od omalovažavanja i vređanja građana koji učestvuju u požeškim protestima „1 od 20 huligana“, kako ih je ranije nazvao predsednik opštine Milan Božić (SNS), a koji su postali deo protesta „1 od 5 miliona“.

Vlast ukinula demokratiju

Odbornici Saveza za Srbiju su bojkotovali sednicu SO Požega, koja je održana u četvrtak, objasnivši da ne žele da daju legitimitet lokalnoj vlasti za koju su naveli da „donosi odluke koje nisu u skladu sa zakonom i u interesu građana“.

Poziv za učešće na Interakciji i Interdoc-u

Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege je raspisao konkurse za učešće na 14. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2019“ i 9. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2019“.

Lokalna vlast ukinula demokratiju

Odbornici opozicije su bojkotivali današnju sednicu SO Požega jer, kako su objasnili, ne žele da daju legitimitet lokalnoj vlasti za koju su naveli da donosi odluke koje nisu u skladu sa zakonom i u interesu građana.

PrvaPoslednja