Požega

Deseti protest građana Požege

Građani Požege su protestovali večeras protiv lokalne vlasti, i to deseti put od februara prošle godine, ukazujući na nezakonite radnje njenih čelnika i poželeli im da se uskoro nađu iza zatvorskih rešetaka.

Požega: Lokalna vlast nezakonito potrošila petinu budžeta

Građani Požege su protestovali večeras na Trgu slobode protiv lokalne vlasti, koju predvode naprednjaci, i iskazali podršku protestima u Beogradu i građanima Banjaluke koji traže da se rasvetli ubistvo Davida Dragičevića.

Novo protestno okupljanje Požežana 29. decembra

Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“ organizovaće u subotu, 29. decembra, u 18 časova na Trgu slobode, novi protest protiv lokalne vlasti koju predvode naprednjaci.

Dveri: SNS da se ogradi od svog odbora u Požegi

Srpski pokret Dveri saopštio je da je odbor Srpske napredne strankke Požega napisao sramno saopštenje u kojem je više puta izvređao Gordanu Marinković Savović, odbornicu tog pokreta i članicu Predsedništva.

Povezivanjem i solidarnošču protiv mafije na vlasti (VIDEO)

Vlast u Srbiji nije u sprezi sa mafijom, nego je mafija na vlasti, a za promenu sadašnjeg stanja je potrebno da se povezuju građani i građanske incijative, da ne očekujemo da neko drugi uradi naš posao, da bude više učesnika u protestima i da budemo solidarni.

Načelnik uprave poništio sopstveno rešenje

Velimir Maksić, načelnik Opštinske uprave Požega, poništio je sopstveno rešenje, od pre nekoliko dana, kojim je Predrag Spasojević, rukovodilac Odeljenja za pravne i skupštinske poslove u toj upravi, proglašen za neraspoređenog službenika i kome je najavljen otkaz samo zato što je, kao poverenik za informacije od javnog značaja u toj lokalnoj samoupravi, radio po zakonu.

Da li će nestati jedina park-šuma u Požegi?

Građani Požege protive se nameri lokalne vlasti da deo parka-šume Borjak, u naselju Lisište, pretvori u gradsko građevinsko zemljište i da na tom prostoru izgradi sportski, rekreativni i turistički kompleks.

Radio po zakonu, pa dobio otkaz

Predrag Spasojević, diplomirani pravnik i rukovodilac Odeljenja za pravne i skupštinske poslove u Opštini Požega, proglašen je za neraspoređenog službenika i najavljen mu je otkaz samo zato što je, kao poverenik za informacije od javnog značaja u toj lokalnoj samoupravi, radio po zakonu.

Protest građana Požege: Tražimo ostavke opštinskih čelnika

Građani Požege su zatražili sa protesta održanog danas na Trgu slobode, da lokalna vlast, koju predvode naprednjaci, hitno odustane od namere da u parku-šumi Borjak na Lisištu gradi sportsko-rekreativne i turističke objekte i da time, tu jedinu zelenu površinu pretvori u gradsko građevinsko zemljište.

Požega: Protest protiv pretvaranja parka u građevinsko zemljište

Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“ je najavila protest u petak, 5.oktobra u 17 časova na Trgu slobode u tom gradu, protiv namere lokalne vlasti da park Borjak pretvori u građevinsko zemljište. Nakon protesta, kako je najavljeno, biće organizovana protestna šetnja do Borjaka i muzičko druženje.

Festival slikovnica „Čigra“ u Požegi, od 3. do 5. oktobra

Festival slikovnica „Čigra“, koji se održava treću godinu zaredom i ove godine ima međunarodni karakter, biće priređen u Požegi od 3. do 5. oktobra i okupiće autore, ilustratore, bibliotekare, vaspitače koji će deci otkrivati neobičan svet slikovnica.

PrvaPoslednja