Ruma

U Rumi otkrivena nelegalna kladionica

Policija u Rumi otkrila je u jednom ugostiteljskom objektu nelegalnu sportsku kladionicu i oduzela opremnu za klađenje, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Pojednostaviti 600 raznih dozvola

Republički sekretarijat za javne politike, u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), okupio je danas više od 40 državnih službenika, članova radnih grupa za optimizaciju administrativnih postupaka, na skupu „Regulatornom reformom do smanjenja troškova za privredu“.

O lincer kolačima na izložbi u Zavičajnom muzeju u Rumi

U Zavičajnom muzeju u Rumi, Ulica Glavna 182, sutra, u pеtak 14. sеptеmbra, prirеđuje se оtvaranjе izlоžbе „Lincer kolači – ukus praznične trpeze“ autorke Branislave Коnjеvić. Otvaranje je zakazano u 18 sati, u sali lеgata Fеđе Sоrеtića.

Peto izdanje festivala Mister Vorky

Međunarodni festival jednominutnog filma Mister Vorky biće održan po peti put od 1. do 3. juna u Kulturnom centru „Brana Crnčević“ u Rumi.

Neovlašćene igre na sreću

Pripadnici policije u Rumi otkrili su da se u jednom ugostiteljskom objektu organizuju igre na sreću, bez potrebnog rešenja Ministarstva finansija – Uprave za igre na sreću.

Zapadna Srbija šest godina na čekanju

Koncesija beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ ocenjena je ovih dana kao dobar poslovni potez, kao najuspešnija u regionu za vazdušne luke, iako se taj model poslednjih godina retko primenjuje u izgradnji infrastrukture.

Masovno trovanje pesticidom

U ataru sela Vitojevci, u rumskoj opštini, pronađeno je ukupno 19 leševa životinja koje su, na poziv zabrinutih građana, otkrili predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, inspektora Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Policijske stanice Platičeva, kao i aktivisti Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

WaiWai nudle ulaze na tržište Evrope iz Srbije

Kompanija CG Corp Global iz Nepala, koja u svom sastavu ima 122 kompanije i 76 brendova, otvorila je svoj prvi pogon u Evropi, u Rumi. Svetski poznate „wai wai“ nudle će se proizvoditi u ovoj fabrici i snabdevati i celokupno evropsko tržište.

Vučić: Stvari nisu crno-bele posle 5. oktobra

Bilo je tu i dobrih i loših strana, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje o 5. oktobru i naglasio da je bilo dobro što se Srbija otvorila ka svetu, ali je to i trenutak u kojem su započele najgore pljačkaške privatizacije.

Vučić: Verujem u bolje odnose sa Hrvatskom

Naši kabineti su u kontaktu i želim da verujem da je moguće napraviti odnose boljim, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje o otkazivanju posete Hrvatskoj i razgovorima sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Ruma izdvaja pet miliona dinara za sanaciju 59 kuća

Opština Ruma izdvoiće 5 miliona dinara za sanaciju štete na 59 objekata u toj opštini načinjene u olujnom nevremenu koje je pogodilo Srbiju 17. septembra odlučeno je danas na sednici veća, stoji na sajtu opštine.

Građanima Putinaca oštećene kuće u nevremenu

Nevreme koje je zahvatilo Srbiju prošlog vikenda nanelo je veliku materijalnu štetu građanima sela Putinci u opštini Ruma. Građani ove opštine zatražili su od gradskih vlasti pomoć u saniranju štete, ali su im u opštini rekli da ne mogu da proglase stanje elementarne nepogode.

Policija zaplenila oružje u Rumi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi su, prilikom pretresa kuće 24-godišnjeg mladića oduzeli poluautomatsku pušku, bajonet i 29 metaka, u nelegalnom posedu, sapštilo je danas MUP.

Najbolje "Ukalupljivanje"

U prvom segmentu „Art Trema Festa“ koji ove godine beleži dve decenije postojanja, „Trema u martu“, prikazano je sedam, od ukupno 92 predstave prijavljene na konkurs, što ukazuje da ugled ovog festivala raste.

Vučić: Sastanak sa Putinom u narednih par dana

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će narednih dana sa šefom ruske države Vladimirom Putinom razgovarati o razvoju ekonomskih odnosa, kao i o vojnotehničkoj i kulturnoj saradnji.

PrvaPoslednja