Soči

Putin pozdravio novu stranicu u odnosima između Rusije i Afrike 1

Putin pozdravio novu stranicu u odnosima između Rusije i Afrike

Prvi samit Rusija-Afrika otvorio je novu stranicu u odnosima između Moskve i afričkog kontinenta, izjavio je danas na kraju samita u Sočiju ruski predsednik Vladimir Putin i dodao da saradnja treba da bude pojačana kako bi se postigli ciljevi.

Putin: Želim ponovo da uspostavim potpune odnose sa SAD 4

Putin: Želim ponovo da uspostavim potpune odnose sa SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas kada je primio šefa američke diplomatije Majka Pompea da želi ponovo da uspostavi „potpune odnose sa SAD“ uprkos brojnim tačkama neslaganja između dve zemlje.

Lavrov rekao da je imao koristan i iskren razgovor sa Pompeom 5

Lavrov rekao da je imao koristan i iskren razgovor sa Pompeom

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas u Sočiju da je imao „iskren i koristan“ razgovor sa američkim kolegom Majkom Pompeom sa kojim se složio da je potrebno obnoviti kanale komunikacije između Moskve i Vašingtona.

Putin i Erdogan dogovorili tampon zonu u Idlibu 6

Putin i Erdogan dogovorili tampon zonu u Idlibu

Lideri Turske i Rusije su saopštili u ponedeljak u Sočiju da su se saglasili da se u sirijskoj provinciji Idlib formira demillitarizovana tampon zona koja će razvdavajti sirijske vladine trupe od pobunjeničkih snaga, a gde će patrolirati turski i ruski vojnici da bi osigurali da se zona poštuje, prenosi RSE.

Stefanović: Iz regiona 800 terorista u ISIS 7

Stefanović: Iz regiona 800 terorista u ISIS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas na skupu u Rusiji da je terorizam značajno promenio scenu međunarodne bezbednosti, koja se morala prilagoditi novoj stvarnosti u kojoj teroristi mogu doslovce da napadnu bilo koga, bilo gde i bilo kada, sa namerom da izazovu što veću štetu i ubiju što više ljudi.

U Sočiju završen festival omladine i studenata 8

U Sočiju završen festival omladine i studenata

U Sočiju je održana svečana ceremonija zatvaranja 19. Svetskog festivala omladine i studenata pod sloganom: „Za mir, solidarnost i socijalnu pravdu. Borimo se protiv imperijalizma. Poštujući našu prošlost, gradimo budućnost“.

Putin: Sve može osim paradajza 10

Putin: Sve može osim paradajza

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da će ruska zabrana na uvoz paradajza iz Turske za sada ostati na snazi, jer je potrebno vreme za njeno ukidanje.

Putin: Ne mešamo se u unutrašnje stvari drugih 11

Putin: Ne mešamo se u unutrašnje stvari drugih

Rusija se ne meša u unutarpolitičke procese drugih država, ali osećamo da drugi to rade kada smo u pitanju, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin posle današnjeg sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju.

Dačić: Fokusirati se na regionalni interes 12

Dačić: Fokusirati se na regionalni interes

Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) danas, možda više nego ikada, ima priliku i odgovornost da svojim angažovanjem utiče na prilike u crnomorskom regionu, koji sve više dobija na političkom i ekonomskom značaju.

U Sočiju uhapšene članice Pussy Riot

U Sočiju uhapšene članice Pussy Riot

Dve članice grupe Pussy Riot Marija Aljohina i Nadežda Tolokonjikova (na fotografiji), koje su puštene iz zatvora u decembru, tvrde da ih je policija uhapsila u ruskom gradu Sočiju, gde se održavaju Zimske olimpijske igre.


Olimpijske igre „iznad svake politike“

Olimpijske igre „iznad svake politike“

Ukrajinski zvaničnici tvrde da njihova kandidatura za Zimske olimpijske igre 2022. neće biti ugrožena antivladinim protestima koji Ukrajinu potresaju više od dva meseca. Ukrajinski grad Lavov je jedan od pet kandidata za Zimske olimpijske igre 2022. Njegovi predstavnici su juče održali konferenciju za novinare u Sočiju na kojoj su promovisali svoju kandidaturu, ali su, međutim, bili zasuti pitanjima o političkoj krizi u svojoj zemlji.

Na Olimpijadi se ne takmiče samo sportisti

Na Olimpijadi se ne takmiče samo sportisti

Vodeći ruski opozicioni vođa i borac protiv korupcije Aleksej Navaljni otvorio je veb-sajt sa podacima koji ukazuju na korupciju tokom izgradnje objekata za Zimske olimpijske igre u Sočiju. Rusija je potrošila 51 milijardu dolara za pripremu ZOI koje se održavaju od 7. do 23. februara.


PrvaPoslednja