Solun

Antić na Energetskom forumu u Solunu: Potrebna jaka saradnja

Živimo u vremenu u kome je energetika postala geopolitičko pitanje koje duboko zadire u bezbednost svih država i verujem da je zemljama jugoistočne Evrope potrebna jaka saradnja, izjavio je danas na Energetskom forumu u Solunu ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Zemljotres pogodio danas centralnu Grčku

Zemljotres jačine oko 5 stepeni Rihterove skale pogodio je danas centralne delove Grčke, a prema navodima policije za sada nema izveštaja o povređenima ili ozbiljnijoj šteti, javlja AP.

Bivša turska poslanica zatražila azil u Grčkoj

Predstavnici grčkih vlasti su danas naveli da je azil zatražila bivša članica turskog parlamenta Lejla Birlik, pošto je ilegalno prešla granicu i u četvrtak se predala grčkoj policiji.

Grčka: Uhapšeni zbog ubistva izbeglice

Grčka policija je danas saopštila da je uhapsila osmoricu migranata, zbog ubistva Pakistanca koji je želeo da iz Grčke ilegalno uđe u Makedoniju.

Vučić na sastanku balkanske četvorke u Solunu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Solun, gde učestvuje na sednici Visokog saveta za saradnju između Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, koja se održava u Solunu, prenosi RTS.

Policija u Solunu koristila suzavac

Policija u Solunu danas je upotrebila suzavac i šok bombe da bi rasterala demonstrante koji su protestovali zbog sporazuma sa Makedonijom o nazivu susedne države.

Promena propisa u saobraćaju u Grčkoj

Svi koji službeno i privatno putuju u Grčku treba da obrate pažnju da su tamo na snagu stupile promene u zakonodavstvu u oblasti bezbednosti saobraćaja od 30. marta ove godine i da su drastično pooštrene kazne za saobraćajne prekršaje.

Sveta Gora ne prima Ciprasa

Administracija Svete Gore odbila je da u zvaničnu posetu primi grčkog premijera Aleksisa Ciprasa koji je u sredu trbalo da razgovara sa rukovodstvom na Atosu i poseti manastire, s obrazloženjem da se „proglasio ateistom“, piše danas grčki dnevnik Katimerini.

Solun (2): Neobična noćna muzika

I od svih tih mogućnosti, Solunjani, a pretežno mladi – izgleda najviše vole da budu na četvrtastom, isturenom delu mola, na ravnoj površini od kaldrme – jednostavno sedeći i uživajući u noćnoj slici solunskog zaliva, te noći posebno omesečenoj snažnom svetlošću našeg prvog nebeskog komšije.

Solun (1): Reke domorodaca i turista

Solun je, iako nudi toliko toga, često samo tranzitni grad za naše turiste – grad u kome ćete prespavati ako idete dalje na istok, ka Aleksandropolisu, ili južno ka Atini, grad koji ćete obići na pet ili šest sati kada letujete na Halkidikiju, mesto gde ćete svratiti do luke ili da se poklonite senima naših ratnika na Zejtinliku.

PrvaPoslednja