Tajpej

Tajvan 200 dana bez zaraženih 1

Tajvan 200 dana bez zaraženih

Dok se najveći deo sveta bori sa drugim talasom pandemije, u Tajvanu već 200 dana nije zabeležen nijedan domaći slučaj prenošenja virusa korona, a vlasti ističu kontinuirani uspeh ostrva u držanju zaraze pod kontrolom.

Tajvan traži međunarodnu pomoć protiv "agresije Kine" 2

Tajvan traži međunarodnu pomoć protiv „agresije Kine“

Tajvanski ministar spoljnih poslova Džozef Vu zatražio je od međunarodne zajednice da pomogne u odbrani njegove zemlje od „sve veće vojne pretnje“ Kine, pošto strahuje da postoji „realna mogućnost“ da dođe do rata.

Demonstranti iz Hongkonga na Tajvanu 4

Demonstranti iz Hongkonga na Tajvanu

Aktivisti procenjuju da je najmanje 200 demonstranata iz Hongkonga došlo na Tajvan, čije su im vlasti diskretno dozvolile boravak tako što su im produžile turističke vize.

Tajvan “već nezavisan” 6

Tajvan “već nezavisan”

Tajvanska predsednica Caj Ing-ven pozvala je Kinu da se “suoči sa stvarnošću” i “preispita” svoju trenutnu politiku prema de fakto državi za koju kineska vlada insistira da je deo njene teritorije.

Pao helikopter, stradao načelnik generalštaba 7

Pao helikopter, stradao načelnik generalštaba

Vrhovni vojni zvaničnik Tajvana jedan je od osmoro ljudi koji su poginuli kada se juče srušio helikopter u planinskom području u blizini glavnog grada Tajvana, saopštilo je tajvansko ministarstvo odbrane.

Tajvan legalizovao istopolne brakove 9

Tajvan legalizovao istopolne brakove

Tajvanski parlament je prvi u Aziji koji je jučerašnjim glasanjem legalizovao istopolne brakove. Ustavni sud je 2017. doneo odluku da istopolni parovi imaju zakonsko pravo da se venčaju.

Tajvan protestuje zbog kineskih aviona iznad Tajvanskog moreuza 10

Tajvan protestuje zbog kineskih aviona iznad Tajvanskog moreuza

Tajvanski avioni odvratili su kineske ratne avione koji su prešli središnju liniju Tajvanskog moreuza saopštilo je tajvansko Ministarstvo odbrane i nazvalo kineski potez provokacijom čija je namera da se promeni sadašnji status kvo u tom moreuzu.

Požar u bolnici, devet mrtvih u Tajvanu 12

Požar u bolnici, devet mrtvih u Tajvanu

Vlasti Tajvana pokrenule su istragu o uzrocima požara jednoj bolnici za stare u Tajpeju u kojem je u noći između nedelje i ponedeljka stradalo deve osoba, a 15 ih je povređeno, javljaju svetske agencije.

Pomama za toalet papirom na Tajvanu 13

Pomama za toalet papirom na Tajvanu

U tajvanskim prodavnicama je proteklog vikenda zabeležena prava pomama za toalet papirom nakon što se raširila vest da će doći do znatnog poskupljenja ovog proizvoda.