Trst

Makron: Za kontrolu naoružanja na Balkanu 2

Makron: Za kontrolu naoružanja na Balkanu

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je za beogradski portal Demostat da je kriminal jedan od najvećih problema na Balkanu i da je na samitu u Trstu postignut napredak u kontroli lakog naoružanja.

Važni i mali koraci ka Evropskoj uniji

Važni i mali koraci ka Evropskoj uniji

Na međuvladinim sastancima lidera EU i Zapadnog Balkana u Trustu nije se dogodilo ništa spektakularno, ali da su dijalog i saradnja među balkanskim zemljama neophodni za dalji napredak na putu ka Evropskoj uniji, zaključak je panel-diskusije „Posle samita u Trstu“.

Edi Rama i bele patike u Trstu 3

Edi Rama i bele patike u Trstu

Albanski premijer Edi Rama pojavio se na samitu u Trstu u ležernom stilu, u belim patikama, što je izazvalo veliku pažnju medija i javnosti. Pitali smo sagovornike kako to komentarišu.

Prva zajednička institucija u regionu 4

Prva zajednička institucija u regionu

U okviru Samita o Zapadnom Balkanu, u Trstu je danas otvoren Stalni sekretarijat Komorskog investicionog foruma – prva zajednička institucija u regionu koju je osnovalo šest privrednih komora.

Johanes Han podržao napore Srbije u EU 5

Johanes Han podržao napore Srbije u EU

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u okviru Samita berlinskog procesa u Trstu sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Han: Ekonomijom doći do mira 7

Han: Ekonomijom doći do mira

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je danas da je jačanje ekonomije najbolje način da se dođe do mira i ocenio da je Berlinski proces kreiran kako bi se dalje stimulisale evropske integracije zapadnog Balkana.

Potpisan ugovor sa EIB o kreditu za kliničke centre 10

Potpisan ugovor sa EIB o kreditu za kliničke centre

Ministar finansija Dušan Vujović i potpredsednik Evropske investicione banke (EIB) Dario Skanapieko potpisali su danas u Trstu finansijski ugovor Klinički centri, kojim se Srbiji odobrava kredit od 50 miliona evra, na 25 godina, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Sastanak lidera Zapadnog Balkana danas u Trstu 11

Sastanak lidera Zapadnog Balkana danas u Trstu

Na samitu u Trstu predstavnici EU i zemalja Zapadnog Balkana sastaće se danas kako bi razgovarali o konkretnim projektima za jačanje regionalne saradnje i ostvarivanje napretka u evropskim integracijama.

Izložba Arhiva Srbije u Trstu od 13. jula 12

Izložba Arhiva Srbije u Trstu od 13. jula

Izložba Arhiva Srbije pod nazivom „Srbija i Srbi 1914–1918“ biće otvorena 13. jula 2017. godine u Regionalnoj skupštini Friuli Venecija Đulija u Trstu, u danima održavanja Samita zemalja Zapadnog Balkana.

Dačić sa Hanom uoči Samita u Trstu 13

Dačić sa Hanom uoči Samita u Trstu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je bilateralni susret sa evropskim komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, uoči početka Samita o Zapadnom Balkanu, koji se održava sutra u Trstu.

Mihajlović: Srbija mnogo očekuje od samita u Trstu 14

Mihajlović: Srbija mnogo očekuje od samita u Trstu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Srbija, u okviru Samita zemalja Zapadnog Balkana u Trstu, potpisati ugovor o transportnoj zajednici, ali će iskoristiti i priliku za razgovore o regionalnom ekonomskom tržištu.

PrvaPoslednja