Tunis

Tunis dve nedelje blokira iskrcavanje 75 migranata 7

Tunis dve nedelje blokira iskrcavanje 75 migranata

Migranti spaseni u Sredozemlju, njih 75, i dalje su blokirani kod Zarzisa na jugu Tunisa i već 15 dana žive na remorkeru koji ih je spasao, pošto vlasti Tunisa odbijaju da ih prime, saopštila je danas agencija UN zadužena za migracije.

Brod sa spasenih 75 migranata blokiran kod obale Tunisa 8

Brod sa spasenih 75 migranata blokiran kod obale Tunisa

Egipatski brod koji je spasao 75 migranata u međunarodnim vodama, blokiran je kod obale Tunisa gde vlasti smatraju da nemaju logistička sredstva da prihvate nove migrante, izjavili su kapetan broda i jedna tuniska nevladina organizacija.

Tunis: Utopilo se jedanaest migranata 10

Tunis: Utopilo se jedanaest migranata

Jedanaest tela migranata je izvučeno, a njih 67 je spašeno iz mora kod Tunisa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjh poslova te zemlje.

Nemiri u Tunisu zbog mera štednje i siromaštva 11

Nemiri u Tunisu zbog mera štednje i siromaštva

Više od 300 ljudi je uhapšeno nakon nasilnih protesta koji su potresali Tunis tri noći zaredom uprkos pretnjama vlasti žestokim merama bezbednosti, o čemu svedoči i raspoređivanje pripadnika vojske na ulicama više gradova.

„Kurc na sme biti primer“ 12

„Kurc na sme biti primer“

Ulazak krajnje desnice u novu koaliciju na vlasti u Austriji predstavlja „opasan razvoj događaja“

Pronađeno još 11 utopljenika 13

Pronađeno još 11 utopljenika

Spasioci su danas pronašli 11 tela migranata koji su se utopili kada se drveni brodić kojim su pokušali da preplove Sredozemno more sudario sa brodom tuniske ratne mortnarice.

Ubijeno 17 stranih turista

Ubijeno 17 stranih turista

U napadu islamskih ekstremista na muzej Bardo u glavnom gradu Tunisa juče je ubijeno 17 stranih turista, jedan policajac i građanin Tunisa, izjavio je premijer ove zemlje Habib Esid. Tokom akcije spasavanja iz muzeja je oslobođeno 200 talaca – turista, a pripadnici tunišanskih snaga bezbednosti ubili su dvojicu napadača. Premijer Esid je izjavio da postoji mogućnost da su dva ili tri napadača još na slobodi, prenosi Sputnjik

PrvaPoslednja