Vankuver

Kompanija Zijin Mining nakon RTB Bor kupila i Resources 5

Kompanija Zijin Mining nakon RTB Bor kupila i Resources

Minulog vikenda Nevsun Resources Ltd. (Nevsun) i Zijin Mining Group Co. Ltd. (Ziđin) objavili su da je ponuda Ziđina za kupovinu svih emitovanih akcija i akcija u opticaju kompanije Nevsun po ceni od šest kanadskih dolara po akciji bila uspešna.

Direktorka Huaveja puštena na slobodu uz kauciju 6

Direktorka Huaveja puštena na slobodu uz kauciju

Kanadski sud pustio je na uslovnu slobodu uz kauciju finansijsku direktorku kineske kompanije Huaveji Meng Vandžu uhapšenu na zahtev SAD-a zbog kršenja iranskih sankcija, što je izazvalo diplomatsku svadju izmedju te tri zemlje.

Uhapšena potpredsednica Huaveja 7

Uhapšena potpredsednica Huaveja

U Kanadi je po poternici Sjedinjenih Američkih Država uhapšena potpredsednica Huaveja Meng Vanžou, zbog optužbe da je kršila američke sankcije Iranu.

Anđelina Džoli: Silovanje je ratno oružje

Anđelina Džoli: Silovanje je ratno oružje

Ambasdorka UNHCR, američka glumica Anđelina Džoli u govoru na mirovnoj konferenciji Ujedinjenih nacija u Vankuveru pozvala je međunarodnu zajednicu da prizna silovanje i seksualno zlostavljanje kao oružje i ratnu taktiku i preduzme mere za sprečavanje i oštrije kažnjavanje takvih dela.

Dire Straits cenzurisani zbog vređanja homoseksualaca

Dire Straits cenzurisani zbog vređanja homoseksualaca

Kanadski Savet za kontrolu standarda u emitovanju upozorio je jednu radio stanicu da cenzuriše hit grupe Dire Straits „Money for Nothing“ iz 1985. godine pošta ova Gremijem nagrađena pesma sadrži stih koji je uvredljiv za homoseksualce. U obrazloženju se navodi da radio stanica sa Njufaundlenda mora da izbaci feč „faggot“ (na srpskom „peder“) zato što ona narušava standarde ljudskih prava u ovoj zemlji.

Karla Bruni nova strip heroina

Karla Bruni nova strip heroina

Karla Bruni Sarkozi, prva dama Francuske, model i pevačica, sada je postala „besmrtna“ zahvaljujući stripu.

Plamen krenuo ka Sočiju

Plamen krenuo ka Sočiju

– Svečanom ceremonijom u areni „BC Plejs“ u Vankuveru zatvorene su 21. zimske olimpijske igre. Tokom prethodnih 16 dana na Igrama u Kanadi za medalje se borilo preko 2.700 sportista iz 82 zemlje, i to u 15 sportova, u 86 disciplina, a one su zvanično zatvorene na mestu gde su i otvorene. Najviše medalja otišlo je u ruke Amerikanaca, ali su najsjajnija odličja osvojili Kanađani.


Lolovićeva 33. u veleslalomu

Lolovićeva 33. u veleslalomu

Skijašice Srbije Jelena Lolović i Nevena Ignjatović u četvrtak su zauzele 33, odnosno 39. mesto u veleslalomu na Igrama u Vankuveru.

Jelena Lolović najveća srpska nada

Jelena Lolović najveća srpska nada

U noći između petka i subote na Olimpijskom stadionu u Vankuveru otvorene su 21. Zimske olimpijske igre, na kojima će učestvovati preko 5.500 sportista iz 86 zemalja. Srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja nosila je skijašica Jelena Lolović, u koju srpski ljubitelji zimskih sportova upravo polažu najveće nade.

Dolanov Pobednik Vankuvera

Dolanov Pobednik Vankuvera

Ksavijerova Dolanova poluautobiografska drama „Ubio sam moju majku“ je dobila nagradu kao najbolji kanadski film na 28. filmskom festivalu u Vankuveru.

Ples u vazduhu

Ples u vazduhu

Članovi plesne grupe „Aeriosa“ rutinski su izveli svoju tačku u centru Vankuvera.

PrvaPoslednja