Vankuver

Kompanija Zijin Mining nakon RTB Bor kupila i Resources 7

Kompanija Zijin Mining nakon RTB Bor kupila i Resources

Minulog vikenda Nevsun Resources Ltd. (Nevsun) i Zijin Mining Group Co. Ltd. (Ziđin) objavili su da je ponuda Ziđina za kupovinu svih emitovanih akcija i akcija u opticaju kompanije Nevsun po ceni od šest kanadskih dolara po akciji bila uspešna.

Direktorka Huaveja puštena na slobodu uz kauciju 8

Direktorka Huaveja puštena na slobodu uz kauciju

Kanadski sud pustio je na uslovnu slobodu uz kauciju finansijsku direktorku kineske kompanije Huaveji Meng Vandžu uhapšenu na zahtev SAD-a zbog kršenja iranskih sankcija, što je izazvalo diplomatsku svadju izmedju te tri zemlje.

Uhapšena potpredsednica Huaveja 9

Uhapšena potpredsednica Huaveja

U Kanadi je po poternici Sjedinjenih Američkih Država uhapšena potpredsednica Huaveja Meng Vanžou, zbog optužbe da je kršila američke sankcije Iranu.

Anđelina Džoli: Silovanje je ratno oružje

Anđelina Džoli: Silovanje je ratno oružje

Ambasdorka UNHCR, američka glumica Anđelina Džoli u govoru na mirovnoj konferenciji Ujedinjenih nacija u Vankuveru pozvala je međunarodnu zajednicu da prizna silovanje i seksualno zlostavljanje kao oružje i ratnu taktiku i preduzme mere za sprečavanje i oštrije kažnjavanje takvih dela.

Dire Straits cenzurisani zbog vređanja homoseksualaca

Dire Straits cenzurisani zbog vređanja homoseksualaca

Kanadski Savet za kontrolu standarda u emitovanju upozorio je jednu radio stanicu da cenzuriše hit grupe Dire Straits „Money for Nothing“ iz 1985. godine pošta ova Gremijem nagrađena pesma sadrži stih koji je uvredljiv za homoseksualce. U obrazloženju se navodi da radio stanica sa Njufaundlenda mora da izbaci feč „faggot“ (na srpskom „peder“) zato što ona narušava standarde ljudskih prava u ovoj zemlji.

Karla Bruni nova strip heroina

Karla Bruni nova strip heroina

Karla Bruni Sarkozi, prva dama Francuske, model i pevačica, sada je postala „besmrtna“ zahvaljujući stripu.

Plamen krenuo ka Sočiju

Plamen krenuo ka Sočiju

– Svečanom ceremonijom u areni „BC Plejs“ u Vankuveru zatvorene su 21. zimske olimpijske igre. Tokom prethodnih 16 dana na Igrama u Kanadi za medalje se borilo preko 2.700 sportista iz 82 zemlje, i to u 15 sportova, u 86 disciplina, a one su zvanično zatvorene na mestu gde su i otvorene. Najviše medalja otišlo je u ruke Amerikanaca, ali su najsjajnija odličja osvojili Kanađani.


Lolovićeva 33. u veleslalomu

Lolovićeva 33. u veleslalomu

Skijašice Srbije Jelena Lolović i Nevena Ignjatović u četvrtak su zauzele 33, odnosno 39. mesto u veleslalomu na Igrama u Vankuveru.

Jelena Lolović najveća srpska nada

Jelena Lolović najveća srpska nada

U noći između petka i subote na Olimpijskom stadionu u Vankuveru otvorene su 21. Zimske olimpijske igre, na kojima će učestvovati preko 5.500 sportista iz 86 zemalja. Srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja nosila je skijašica Jelena Lolović, u koju srpski ljubitelji zimskih sportova upravo polažu najveće nade.

PrvaPoslednja