Jedna beogradska ljubavna priča 1

U godini kada je roman Milene Marković “Deca” dobio “Ninovu nagradu”, pojavljuje se dopunjeno izdanje vrlo slične forme Radovana Nastića (1975), novinara nekadašnjeg “B92” i multimedijalnog umetnika – “Rejčel, ljubavna priča”.

Ovaj poetski roman u novom, dopunjenom izdanju i sa prevodom na engleski jezik, donosi, kako i naslov poručuje, jednu beogradsku ljubavnu priču koju prati vrtlog emocija, sećanja i nedoumica glavnog junaka.

U pitanju je urbana lična priča beogradskog mladića o ljubavnoj vezi, koju čitalac prati dok se razvija, uz poljupce, svađe, upoznavanje, vezivanje.

Kroz glavnu fabulu provejavaju mučne nedoumice tipične u mladosti: o životu, smislu, drogama, alkoholu, roditeljima, ali i teme tipične za ovdašnji prostor – balkanska moda, lažni idoli, kriminal.

Pa ipak, glavni junak svet posmatra sanjareći o ljubavima iz starih filmova, koje je gledao u “Kinotec”i i kroz tekstove kultnih pesama.

Preplitanje romantičnog i savremenog, brutalnog sveta, koristeći žargon sa beogradskih ulica, Nastić iznosi jake emocije, približavajući se onome što su pisali Bret Iston Elis, Čarls Bukovski, Kristijana F… Novo, “Portalibrisovo” izdanje obogaćeno je dopunom, epilogom iz 2022. u kome se autor osvrće na sve te događaje (čije je uporište u stvarnosti) iz sasvim nove perspektive, kao stanovnik Los Anđelesa 2022. U istoj knjizi je i prevod ovog poetskog romana na engleski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.