Kad plašljivci postanu heroji 1

Ljubitelji apokaliptičnih priča prožetih inteligentnim smislom za humor dobili su ovih dana novu mogućnost za uživanje. Izadavačka kuća “Vulkan izdavaštvo” objavila je roman prvenac Kire Džejn Bakston “Kraljevstvo slepih”.

Priča je ispripovedana iz perspektive pripitomljene i razmažene vrane po imenu Ser, koja provodi dane rugajući se divljim vranama koje obleću Sijetl i uživa u čarima lagodnog života sa svojim vlasnikom Velikim Džimom. Međutim, sudbina ga kažnjava zbog nadmenog stava: Veliki Džim se razboleo i Ser je prinuđen da se vrati svojim divljim korenima. Na tom putu pridružuje mu se Denis, veran ali prilično blentav Džimov pas.Kad plašljivci postanu heroji 2

Kročivši u urbanu džunglu, Ser dolazi do zastrašujućeg otkrića: Sijetl je u ruševinama, stanovništvo se međusobno poubijalo i pretvorilo u zombije, koji kontrolišu čak i TV program! Ser otpočinje uzbudljivo putovanje kroz uništeni grad, rešen da sazna istinu i spase čovečanstvo. Jer šta bi još mogao da izgubi? „Apokalipsa iz perspektive inteligentnih, komunikativnih životinja. Sjajna mešavina smešnog i tragičnog“, zabeležio je kritičar “Pablišers viklija” o ovoj knjizi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.