Prvi kompletan koncert grupe Sex Pistols, koji je autorizovan od strane engleskog pank benda, pojaviće se u prodaji ovog leta. „The Sex Pistols: There’ll Always Be an England“, sa originalnom postavom u sastavu Džoni Roten, Stiv Džons, Pol Kuk i Glen Metlok, prikazuje koncert u londonskoj Brikston akademiji iz novembra 2007.

Prvi kompletan koncert grupe Sex Pistols, koji je autorizovan od strane engleskog pank benda, pojaviće se u prodaji ovog leta. „The Sex Pistols: There’ll Always Be an England“, sa originalnom postavom u sastavu Džoni Roten, Stiv Džons, Pol Kuk i Glen Metlok, prikazuje koncert u londonskoj Brikston akademiji iz novembra 2007. Ovaj projekat je ponovo doveo do saradnje grupe sa dokumentaristom Džulijanom Templom koji je ranije režirao „The Great Rock ‘N’ Roll Swindle“ i „The Filth and the Fury“. DVD će se prodavati u Velikoj Britaniji od juna, dok još nije određeno kada će se prodavati u Americi, najverovatnije od avgusta ili septembra.
DVD izdanje filma „Ja sam legenda“ je u svojoj drugoj nedelji postao najprodavaniji video naslov u Americi, pošto je debitovao na drugom mestu. Inače, film je ostao na prvom mestu po broju rentiranja iz video-klubova. Tako su zapravo zamenjena mesta, pošto je Diznijeva porodična fantazija „Začarana“, prošlonedeljni šampion, pala na drugo mesto. Treće mesto drži horor „Izmaglica“.
Studio Foks će objaviti drugi serijal od četiri nova „Futurama“ filma kao video izdanje 24. juna. Kako se najavljuje glavni junaci – Bender, Fraj Lila i ostali će se naći u uznemirujućoj interplanetarnoj ljubavnoj priči. Kao gostujući glasovi u filmovima pojaviće se Dejvid Kros, Britani Marfi, Den Kastelaneta i fizičar Stiven Hoking.
Film „Cloverfield“, producenta Džej Džej Abramsa i reditelja Meta Rivsa u kojem je Njujork dobio svoje čudovište koje ga uništava, biće objavljen kao DVD 22. aprila. Priča prati grupu mladih Njujorčana na proslavi tokom večeri kada čudovište napada grad, a cela priča je uređena kao zabeleške video kamere kojim je sniman događaj – slično filmu „Projekat: Veštica iz Blera“. DVD izdanje će imati dosta dodatnog materijala, među kojima i komentar reditelja Rivsa, različite krajeve filma, sam proces snimanja filma i priču o vizuelnim efektima.
Pet filmova koji će činiti DVD boks-set pod nazivom „The Alien Nation: Ultimate Movie Collection“ biće objavljeni 15. aprila, a reč je o delima baziranim na Rokne O’Banonovoj SF tv-seriji. Na tri diska tako stižu filmovi koji nastavljaju priču tamo gde je stala serija tokom 90-ih godina – „Alien Nation: Dark Horizon“ (1994), „Alien Nation: Body and Soul“ (1995), „Alien Nation: Millennium“ (1996), „Alien Nation: The Enemy Within“ (1996) i „Alien Nation: The Udara Legacy“ (1997). U njima su glavni junaci Met Sajks (Geri Grejem), policajac iz Los Anđelesa, i njegov partner Džordž Fransisko (Erik Pjerpoint), odbegli vanzemaljski rob koji pokušava da se prilagodi na svoj život na Zemlji. Ova nova kolekcija donosi, između ostalog, komentare reditelja Keneta Džonsona, a prodavaće se po ceni od 49,98 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari