"1 od 5 miliona": Rebić od policije pravi batinašku gardu Aleksandra Vučića 1Ilustracija Foto: Jedan od pet miliona

Pokret “1 od 5 miliona” pita direktora policije Vladimira Rebića po čijem naređenju je sinoć u Beogradu suspendovao policiju kao organ koji se stara o bezbednosti građana i pretvorio je u privatnu batinašku gardu režima Aleksandra Vučića.

Pokret „1 od 5 miliona“ se pita kako Rebić koji tvrdi da je policija sinoć reagovala suzdržano i obračunavala se samo sa “šačicom huligana”, objašnjava pendrečenje ljudi koji mirno sede na klupi, lov na žene po sporednim ulicama, vađenje dugih cevi i raskrvavljene glave građana koji nisu pravili nerede? Kad je to narod koji mirno protestuje postao “šačica huligana”?
U saopštenju dostavljenom medijima, Pokret se pita i kako to da su policijski službenici sinoć mirno gledali kako odredi plaćenih batinaša i parapolicije prebijaju narod, gaze glave ljudi, puštaju krv po ulicama Beograda? Ko je poslao te plaćeničke brigade i zašto policija nije reagovala po zakonu, da zaštiti bezbednost građana?
„Podsećamo da je Rebić bio vršilac dužnosti direktora policije kada su fantomi rušili Savamalu, suspendovali državu, a policija na pozive građana nije reagovala. Da li je potom i nagrađen direktorskom pozicijom da bi do kraja završio tada započeti posao – da policiju odnarodi i prevede je u batinašku gardu njegovog šefa Aleksandra Vučića?“, navodi se u saopštenju.
Pokret “1 od 5 miliona” apeluje na časne ljude u policiji „da se odupru ovom zločinačkom projektu koji za cilj ima da ih sve pogazi, instrumentalizuje i od njih napravi batinaše – batinaše plaćene iz budžeta“.
„Pozivamo ih da stanu na stranu naroda, na stranu zakona i pravde, i da ne dozvole još jedno divljanje režimskih siledžija. U suprotnom, biće saučesnici u Vučićevom krvavom piru i legitimizovanju nasilja kao osnovnog sredstva ostanka na vlasti ovog režima“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “„1 od 5 miliona“: Rebić od policije pravi batinašku gardu Aleksandra Vučića”

  1. Ajde, ne mlatite praznu slamu. Videli smo, koliko vas narod podrzava. Malo su i dobili, s obzirom kako su se, divljacki, ponasali, ti vasi mirni gradjani.

    • Kako te nije sramota tako da pišeš? Pa gledali smo i mi i čuli od naroda, kad god je kamera bila među demonstrantima, ne dirajte policiju, ne pipajte policiju… Ti koji su pravili nerede su privatna vojska našeg predsednika, navijači. Samo predsedniku su sinoć neredi odgovarali, ne i demonstrantima!!!
      Nego Vlado, kakav je sndvič danas?

  2. Ima li danas veće sramote nego biti policajac u Srbiji? Možda jedino biti vojnik u Srbiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.