Akcija “Jedan potpis menja sve” u Kraljevu 1Foto: Z. Nikolić

U Kraljevu je danas boravio Miroslav Miki Aleksić, prvi podpresednik Narodne stranke.

On se ispred prostorija na Gradskom keju, pored štanda Narodne stranke za kampanju “Jedan potpis menja sve”, gde građani potpisuju peticiju protiv članstva Kosova i Metohije u UN, obratio aktivistima stranke i predstavnicima medija.

Šest godina su građani Srbije svedoci laži i obmana ovog režima o problemima na Kosovu. Od Briselskog sporazuma pa na dalje ,sve što se implementiralo je bilo na štetu Srbije a kruna toga je da je danas, na današnji dan, istekao rok za formiranje Zajednice srpskih opština ,koja neće ni biti formirana. Ono što još preostaje je da se potpiše pravno obavezujući Sporazum čime će Srbija priznati, odnosno omogućiti Kosovu da postane članica Ujedinjenih nacija”, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima ovih dana građani Srbije su svedoci jednog neodgovornog ponašanja predsednika Srbije, pa ga zato Narodna stranka poziva da prestane da se ponaša neodgovorno, da prestane da plaši građane Srbije.

U suprotnom nastavkom takvog neodgovornog ponašanja na relaciji Beograd –Priština zaista možemo doći u situaciju da strada neko od građanja Srbije i da se očas desi ,po onoj narodnoj „Od igračke-plačka“. Zato pozivamo predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu da spreče ovakvo neodgovorno ponašanje političara i Beograda i Prištine“, naveo je Aleksić.

On je najavio skori dolazak kompletnog rukovodstva novoformiranog „Saveza za Srbiju“ na tribinu u Kraljevu koja će se po njegovim rečima organizovati do kraja avgusta a najavio je i nastavak akcije“Jedan potpis menja sve” do kraja godine širom Srbije.

Aleksić: „Haradinaj je hteo ,ovih dana, da hapsi Radojičića“

Prema našim informacijama (Narodne stranke) postojale su indicije da je Haradinaj hteo da hapsi Milana Radojičića, vlasnika kafane „Grej“ u Kosovskoj Mitrovici i odnedavno potpredsednika Srpske liste.To je jedan od razloga Vučićeve nervozne reakcije ispoljene i sazivanjem današnjeg Saveta za Nacionalnu bezbednost“ rekao je Miroslav Aleksić u neformalnom delu razgovora sa stranačkim aktivistima u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari