Aleksić: Država krši svoje zakone 1Miroslav Aleksić Foto: NPS

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da se država ne pridržava sopstvenih zakona, po kojima bi trebalo da izađe iz vlasništva u medijima.

Vidimo da vlast ponovo ulazi u vlasništvo u medijima, Kopernikusa, a verovatno i Kurira i jos nekih medija. Da ne govorim da je sve ovo vreme vlast kroz finansijsku kontrolu upravljala medijima, rekao je Aleksić za N1.

Aleksić je istakao i da vlast, kada prodaje državne i nacionalne resure, kao što su RTB Bor ili PKB, koji je prodat za 105 miliona evra, to daje u bescenje, a kada sumnjivim firmama treba da se iz budžeta prebaci novac, „onda se to daje galantno“.

Telekom Srbija, čiji je većinski akcionar država, zvanično je postao vlasnik 100 odsto udela drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji, Kopernikus Technology.

Vladajuća većina širi „ozbiljnu agresiju i mržnju u društvu“ i to je ozbiljan problem, ocenio je danas za N1 potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Politika se pretvara u ono u šta želi vladajuća većina. Mi u ovih šest godina imamo potpunu degradaciju i devalvaciju političkog prostora, rekao je Aleksić.

Imate opoziciju koja mora da se bori, koja pokušava da se ujedini i imate vlast koja želi da uguši svaku reč kritike svih ovih godina. Oni žele da šire mržnju, agresiju, dodao je Aleksić.

Mi ne razgovaramo o važnim temama – obrazovanju, ekonomiji, odlasku mladih, ukazao je Aleksić, ovde se govori ko je rijaliti zvezda, ko je koga opsovao, skreće se pažnja sa onoga čime bi trebalo da se bavimo.

Mi stalno dobijamo preporuje Evropske komisije i Evrope i ništa se ne preduzima. Imate preporuke GRECO da Srbija nije primenila nijednu od 13 preporuka u vezi sa borbom protiv korupcije, a situacija je sve gora, ocenio je Aleksić.

Opozicija želi da se o tim stvarima govori gde god se može, rekao je Aleksić o nastupu gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića pred komitetom Saveta Evrope.

Zelenović je otišao da kaže da stvari nisu baš onakve kakvim ih vlast prikazuje, ali ne očekujemo da će ta vlast bilo šta da promeni, dodao je Aleksić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari