Aleksić: Mafijaški pritisci režima na inspektora koji je raskrinkao Jovanjicu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

„Milenković je saslušan na poligrafu baš uoči veštačenja Koluvijinog telefona, najavljenog za 17. januar. U sklopu pokušaja zastrašivanja svedoka, na poligrafu je saslušan i jedan Milenkovićev saradnik iz istog odeljenja policije, koji je radio sa njim na slučaju ’Jovanjica’. U državi u kojoj nema institucija i vladavine zakona, vladaju zakon mafije“, naveo je Aleksić

Aleksić je dodao da je Vučić medijsku pripremu izvršio 2. januara tekstom u jednom tabloidu, koji potpuno kontroliše, u kojem je Milenković doveden u vezu sa trgovcima i švercerima droge, da bi sutradan ujutru predsednik Srbije rekao da su on i njegov brat Andrej spremni da idu na poligrafsko testiranje o „Jovanjici“, a na kraju je na poligraf poslao Milenkovića.

Aleksić je naveo da se režim „obezbedio“ u Tužilaštvu za organizovani kriminal dodeljivanjem slučaja „Jovanjica“ svom poslušnom tužiocu Saši Drecunu, koji je vodio i slučaj protiv žandarma koji su prebili Andreja Vučića, kao i postavljanjem advokatice Zore Dobričanin Nikodinović za Koluvijinog branioca, kako bi sprečili da on „propeva“ o svima koji su umešani u najveću proizvodnju marihuane u Evropi.

„Milenković im je nerešiv problem, jer je reč o hrabrom i časnom policajcu na koga vrše pritisak i umesto da ga nagrade, oni žele da ga kompromituju kao ključnog svedoka“, istakao je Aleksić.

Aleksić je pozvao Vučića da umesto što vrši pritisak na Milenkovića kako bi zaštitio svog brata Andreja, navede imena ljudi u policiji, BIA i vojsci za koje predsednik Srbije rekao da su umešani u proizvodnju marihuane na „Jovanjici“.

„Siguran sam da ni u Kolumbiji država ne finansira sa 3,9 miliona evra firmu koja se bavi proizvodnjom droge i da takva firma ne sponzoriše bezbednosnu agenciju, niti da predsednik države sa sobom u privrednim delegacijama vodi vlasnika takve firme i šalje ga da drži predavanja članovima svoje partije“, naveo je Aleksić.