Aleksić: Sve priče ispričane sa Majom Gojković, nema više razgovora s njom 1Miroslav Aleksić Foto: Narodna stranka

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da opozicija više nema o čemu da razgovara sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, jer su sa njom „sve priče ispričane“, a da bi možda mogla da razgovara sa novim predsednikom parlamenta, koji bi tu funkciju obavljao do narednih izbora.

„Poziv Maje Gojković opoziciji na razgovor kasni tri godine, jer tri godine imala priliku da razgovaramo sa opozicijom o uslovima rada parlamenta i poštovanju poslovnika, a setila se sada, kada mi više nećemo da uđemo u salu“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare poslanika koji bojkotuju sednice parlamenta.

Aleksić je istakao da će poslanici opozicije nastaviti da razgovaraju sa građanima širom Srbije i da zastupaju njihove interese, kao i da će u paralelnom parlamentu diskutovati o svim zakonskim predlozima, jer ne žele da učestvujemo u cirkusu koji je naprednjačka većina napravila u skupštinskoj sali.  

Aleksić je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović jer izgradnja iste deonice autoputa poznatog kao Moravski koridor bez objašnjenja poskupela za čak 300 miliona evra, sa 500 miliona na 800 miliona.

„Saobraćajni institut CIP je 2013. godine procenio izgradnju autoputa Pojate – Preljina na 500 miliona evra, a Zorana Mihajlović je prošle godine potpisala Memorandum o izgradnji iste deonice na iznos od 800 miliona evra. Mesecima sam je javno pitao zašto je poskupela gradnja za 300 miliona, nije odgovorila. Sada ću protiv nje podneti krivičnu prijavu“, rekao je Aleksić, a prenosi narodna stranka.

Aleksić je istakao da Zorana Mihajlović ne daje svoj novac za autoput, nego se gradnja finansira novcem svih građana Srbije iz budžeta.

„Ista kilometraža, ista trasa autoputa u dolini Zapadne Morave poskupela je za pet godina za 300 miliona evra, a ministarka Mihajlovi ć ćuti i ne daje javnosti objašnjenje za poskupljenje. Šta se toliko promenilo za pet godina, pa je cena povećana za 300 miliona evra“, upitao je Aleksić.

Aleksić je, povodom rešavanja problema zaduženih u švajcarskim francima, istakao da se vlast posle sedam godina setila da počne rešavanje tog pitanja, ali tako što će iz budžeta izdvojiti 100 miliona evra, odnosno daće novac svih građana.

„Zašto štetu ne finansiraju oni koji su uzeli profit, a to su banke, nego se sve prevaljuje na građane“, upitao je Aleksić.

Aleksić je istakao da će neodgovorna vlast građane na tekućoj sednici zadužiti za novih 70 miliona evra kroz kredit za Srbijagas.

„Ko normalan uzima kredit ako ima višak u kasi, kao što tvrdi vlast? Ministar finansija Siniša Mali se hvali suficitom, vlast govori o blagostanju, zlatnom dobu, ekonomskim reformama – a onda se zaduže za još 70 miliona evra“, rekao je Aleksić.

Aleksić je, povodom pada Srbije za 14 mesta na godišnjoj listi slobode medija organizacije Reporteri bez granica na 90. mesto u svetu, upitao ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da li u Srbiji poštuju zakoni o informisanju i medijima, da li se REM u svom poslovanju pridržava zakona i Ustava i da li ministarstvo to kontroliše.

„Da li je normalno da se sprovodi haranga protiv opozicije, i da li je normalno da mediji prenose pretnje Radi Trajković i drugima koji ne podržavaju vlast“, upitao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari