Aleksić: Vučić, Gojković i cela Vlada Srbije da podnesu ostavke 1Foto: Narodna stranka

Narodni poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da bi predsednik Srbije i cela Vlada,kao i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, trebalo da podnesu ostavke zbog brojnih nerešenih afera i katastrofalnih rezultata sedmogodišnje vladavine SNS-a.

„Moraju da podnesu ostavke jer nema odgovora ni na jedno od pitanja koja postavljamo godinama. Srbija je, prema listi međunarodne organizacije CIVICUS, na listi država u kojima su ugrožene građanske slobode, uz Venecuelu, Sudan, Avganistan i Saudijsku Arabiju. Jedan od navedenih razloga jesu napadi na nezavisne medije dok traju protesti u Srbiji“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić i poslanici stranaka i pokreta članova Saveza za Srbiju održali su konferenciju za novinare u holu parlamenta i postavljali pitanja Vladi Srbije i ministrima, koji su bili sa poslanicima vladajuće većine u skupštinskoj sali, u kojoj nije bilo poslanika opozicije.

Aleksić je ocenio da je rad skupštine velika farsa, jer je režim oteo parlament, koji više nema nikakav legitimitet.

„Pitam predsednicu vlade Anu Brnabić zašto je Srbija posle gotovo dve godine još na listi organizacije FATF, kao jedina evropska država osumnjičena za pranje novca i finansiranje terorizma, a na listi su i Severna Koreja, Sirija, Irak, Jemen… Zato Ana Brnabić mora da podnese ostavku“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da bi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović trebalo da podnese ostavku jer je Srbija prva u regionu po broju ubistava povezanih sa organizovanim kriminalom.

„Od 2012. godine do danas dogodilo se ukupno 98 ubistava povezanih sa kriminalom. Za to se podnosi ostavka, ministre Stefanoviću, i podnosi račun građanima. Nije razrešeno ni ubistvo Olivera Ivanovića i to je još jedan razlog za ostavku“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da bi ministar finansija Siniša Mali trebalo da podnese ostavku jer će spoljnotrgovinski deficit ove godine dostići najveći nivo u poslednjih 10 godina.

„U poslednje tri godine povećali su minus u robnoj razmeni za čak 107 odsto i po tome je Srbija ’lider’, dok je rast BDP za prva tri meseca ove godine samo 1,8 odsto. Možemo očekivati da Srbija uđe u recesiju do kraja godine, jer nekompetentni ljudi lošom politikom vode državu u propast“, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da bi ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović mora da podnese ostavku jer je Moravski koridor poskupeo za 300 miliona evra, sa 500 miliona na 800 miliona.

„Pitam Zoranu Mihajlović i Stefanovića zašto nije srušen nelegalni objekat na Pančićevom vrhu. Nemamo državu, institucije, i svaki bahati pojedinac može u Srbiji da gradi šta god hoće, ali zato izvršitelji otimaju imovinu siromašnim građanima da bi naplatili potraživanja“, rekao je Aleksić.

Aleksić je upitao i zašto predstavnici Srpske liste i dalje sede u takozvanom kosovskom parlamentu, gde im je koalicioni partner Ramuš Haradinaj.

„Kada bi oni izašli, ne bi bilo više ni vlade ni skupštine u Prištini i takse bi pale. Pitam Vučića zašto su i dalje tamo. Izgleda zbog toga što je to jedan u nizu načina da se dođe do takozvanog pravno obavezujućeg sporazuma kojim će Srbija priznati samoproglašeno Kosovo i omogućiti mu članstvo u UN“, rekao je Aleksić.

Aleksić i drugi opozicioni poslanici su pre početka sednice dočekali ministre ispred parlamenta i ukazali im na njihove brojne nerešene afere, i postavili bukagije na stepenice koje vode do ulaza u skupštinu.

„Ministar odbrane Aleksandar Vulin i Stefanović su pobegli kada sam im postavio pitanja, a u skupštini tvrde da Savez za Srbiju beži od odgovornosti. To nije istina, nego oni beže od bukagija“, rekao je Aleksić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari