Aleksić: Vučić sa advokatima brani Koluviju, a on nastupa kao portparol vlasti 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim „tradicionalnim prednovogodišnjim izjavama“ o slučaju „Jovanjica“ pomaže odbrani kako bi se na suđenju pred Specijalnim sudom sakrila istina, dok prvooptuženi za najveću proizvodnju marihuane u Evropi Predrag Koluvija u sudnici „govori kao portparol vlasti“.

„Zanimljivo je da je Vučić u svom novogodišnjem obraćanju javnosti govorio o ’Jovanjici’ u danu u kojem je o tome pred Specijalnim sudom saslušan i Koluvija. Očigledno je da predsednik Srbije, koji pred svaku Novu godinu najavi neku novu ekskluzivu o ’Jovanjici’, zapravo pomaže Koluvijinim advokatima da se sakrije istina o industrijskoj proizvodnji marihuane uz podršku delova režima“, rekao je Aleksić.

Aleksić je podsetio da Koluviju brani advokat Vladimir Đukanović, koji je postao „najpoznatiji naprednjački advokat“.

„Đukanović istovremeno zastupa i predsednikovog brata Andreja Vučića i njegova uloga je da kao lični prijatelj predsednika države vrši politički pritisak na sudije“, naveo je Aleksić.

Aleksić je istakao da je u slučaju „Jovanjica“ strategija da budu napadnuti policajci koji su uhapsili osumnjičene i tužilac koji je podigao optužnicu.

„Cilj je da se predstavi kako je Koluvija navodno uhapšen zbog političkih razloga, kako bi se sakrila puna istina do koje će se doći daljim istragama i sudskim postupcima“, rekao je Aleksić.

Aleksić je podsetio na današnju Koluvijinu izjavu pred Specijalnim sudom da „postoji plan da se ovim postupkom ugrozi bezbednost Srbije i da se dezavuišu srpske službe bezbednosti“, kao i da je Koluvija rekao da je „na meti samo zato što su kod njega dolazili političari i ambasadori“.

„Koluvija govori kao da je državni funkcioner. On je u svom iskazu, koji je očigledno dao po strogim uputstvima, govorio na isti način kao predsednik Republike i drugi visoki državni funkcioneri. Nečuveno je da portparol vlasti bude prvooptuženi za najveću proizvodnju marihuane u Evropi“, zaključio je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari