Američki ambasador posetio CIK i sastao se sa Haradinajem 1Foto: Screenshot Facebook/kosovo.usembassy

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet se danas sreo sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem i posetio je centralni izbornu komisiju i naglasio suštinsku ulogu CIK-a u demokratskim, ohrabrujući je da nastavi u tom pravcu.

Članovi Centralne izborne komisije su se zahvalili američkom ambasadoru na poseti i izrazili zahvalnost za podršku njegove vlade svim procesima kroz koje prolazi Kosovo.

Ambasador Kosnet je izrazio podršku Centralnoj izbornoj komisiji u organizovanju prevremenih izbora za Skupštinu Kosova, koji će biti održani 6. oktobra 2019, dok su članovi CIK-a izrazili zajedničku posvećenost radu na ispunjavanju ustavnih i zakonskih obaveza u organizovanju vanrednih izbora, javljaju prištinski mediji.

Izbori su bili suštinska tema i susreta američkog ambasadora sa premijerom Kosova u ostavci Ramušom Haradinajem.

On je na svom nalogu na fejsbuku napisao da su razgovarali o nedavnim političkim kretanjima, sa posebnim naglaskom na izbore i političku zrelost koju je Kosovo do sada pokazalo.

„Naglasio sam da sve stranke treba da budu posvećene pravičnom i demokratskom izbornom procesu, kao i jačanju poverenja građana u naše institucije “, napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari