Arsić: Ne verujem u razmenu teritorija 1Foto: Pixabay/Ronnyk

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić ocenio je danas za FoNet da ne veruje da će doći do bilo kakve razmene teritorije između Srbije i Kosova, navodeći da je demarkacija sasvim druga tema.

Mislim da se napravila pometnja zbog raznih izjava i ljudi se s pravom pitaju šta će se događati u narednom periodu, ocenio je Arsić.

Pregovori su teški, teško je pronaći rešenje koje će zadovoljiti obe strane, ali hajde da sačekamo i vidimo neki konkretan predlog. Mi za sada imamo samo različita nagađanja, a izvori su nepouzdani, rekao je Arsić.

Što se tiče lokalnih političara sa juga Srbije, ocenio je Arsić, održavanje skupštine albanskih odbornika i njihovog zahteva da budu deo Briselskih dogovora, za sada nema prolaz.

Oni su građani države Srbije i svoja prava ostvarivaće u Srbiji. Mi ih podržavamo da ostvare svoja prava, ali ni manje, ni više nego sve ostale nacionalne manjine, rekao je Arsić.

On smatra da priče o tome da će opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa biti deo razgovora u Briselu „najviše pale lokalni političari, ali nekad to bude malo podgrejano i sa vrha, iz Beograda i Prištine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari