Bastać: Koliko će stvarno koštati rekonstrukcija Trga Republike 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ukazao je danas da je rekonstrukcija trga u tom gradu, koji je površinski veći nego Trg Republike u Beogradu, koštala 400.000 evra, i trajala 75 dana, dok su radovi na beogradskom izvođeni 375 dana i koštali 10 miliona evra, 20 puta više.

Pitanje je šta je pametno moglo da se uradi za te pare, koliko kanalizacije u Ovči i Borči, koliko dečjih vrtića, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare na Trgu Republike.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je ukazao da je za 10 dana od otvaranja Trga Republike jedini uspeh vlasti to što su uspeli da naprave saobraćajni kolaps, a posebno u Vasinoj ulici, gde je protok vozila sa četiri sužen na dve trake.

Bastać je zapitao vlast koliko će stvarno koštati rekonstrukcija Trga Republike i zatražio da pokažu nadzorne knjige radova, kako bi se videlo „gde su otišle te pare, jer se neko ugradio duplo“. On je zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže koji je od njegovih kumova obavljao radove na Trgu Republike i sekao ploče, koje su „popucale posle 10 dana, a trebalo je da izdrže celu zimu“.

Obraćanje Zelenovića i Bastaća je vikom putem megafona ometao predsednik Udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu Simo Spasić, a Bastać mu je ironično „zahvalio“ što je dobro obavešten i ne propušta nijednu njihovu konferenciju za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari