Bastać: Smenjen sam zbog liste na kojoj nema mog imena 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

„Ne znam tačne razloge zbog kojih je raspušten opštinski odbor Starog grada Stranke slobode i pravde, a još manje znam zbog čega sam smenjen“, rekao je za Danas Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad i smenjeni predsednik opštinskog odbora SSP.

„Meni je potpuno besmisleno da može da postoji moja izborna lista na kojoj ja nisam kandidat. Ne vidim kakve veze ta lista ima samnom, ako na njoj nema mog imena. Nadam se da ću narednih dana saznati više informacija zbog čega je odbor raspušten i zbog čega sam ja smenjen, pa ćemo onda detaljnije o tome da razgovaramo“, istakoa je on.

Na pitanje da li nakon smene očekuje i isključenje iz stranke , Bastać kaže da ne vidi zbog čega bi se to dogodilo, ali da on uostalom ne vidi ni razloge za raspuštanje odbora SSP.

Ništa rečitiji od Bastaća nije bio ni novopostavljeni poverenik beogradskog i odbora SSP Stari grad, Borko Stefanović, inače zamenik lidera stranke, Dragana Đilasa.

Bastać: Smenjen sam zbog liste na kojoj nema mog imena 2

U kratkim porukama on nam je potvrdio da je odbor raspušten, ali se nije bavio detaljima.

„Postavljen sam za poverenika za Beograd Stranke slobode i pravde, jer je raspušten inicijativni odbor Stari grad na čijem je čelu bio Marko Bastać. Razlozi i objašnjenje zbog čega je to učinjeno jasno stoje u saopštenju koje stranka tim povodom objavila“, kratko je za Danas rekao Borko Stefanović .

Na pitanje zbog čega je Bastać smenjen i to na inicijativu Dragana Đilasa, Stefanović je ponovio da sve piše u saopštenju SSP, a u njegovoj stranci nam je rečeno da je krivica predsednika opštine Stari grad što nije sprečio pravljenje izborne liste svog starog pokreta – grupe građana „Čuvari Starog grada“, niti je bilo šta preduzeo oko toga.

Mada, kako nam je rečeno u SSP, činjenica je da Bastaćevo ime nije na izbornoj listi.

„Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju, i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa građanima. Izbore na kojima ćemo pobediti Vesića, i njegovu ekipu koja već godinama maltretira Beograđane“, piše u saopštenju SSP.

Tu se takođe navodi da je razlog za smenu Bastaća to što su „pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste „Čuvamo Stari grad – Ujedinjena opozicija“.

U saopštenju se dodaje da je SSP čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima, i svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo.

Podetimo, naš list je krajem maja pisao o mogućnosti da se pojavi na izborima lista Čuvari starog grada na kojoj bi bili pojedini ljudi iz sadašnje opštinske uprave.

Dopuna potpisa za Vračar

Konstantin Samofalov i Aleksandar Ivanović iz Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića nastavili su tokom vikenda da skupljaju potpise za lokalnu listu Oslobodimo Vračar, koju su napravili zajedno sa PSG i Novom.

Objavili su na društvenim mrežama i da su imali tehničkih problema zbog pada opštinskog sistema za overavanje da prikupe dovoljno važećih potpisa.

Njima je izborna komisija dala dodatni rok za to. Na Vračaru je potrebno skupiti oko 500 potpisa, odnosno po trideset za svakog od 63 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari