Bastać: Tužilaštvo i policija hitno da reaguju na izmišljotine Lešnjaka 1Marko Bastać Foto: Opština Strai grad

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać pozvao je danas tužilaštvo i policiju da hitno ispitaju sve navode „netačnih i izmišljenih“ izjava Lazara Lešnjaka obzirom da ga je u video izjavi optužio za teška krivičnih dela.

„Svi ovi napadi i laži koje se već mesecima plasiraju, samo da bi me u javnosti predstavili, najpre kao pripadnika crnogorskog klana, potom kao čoveka koji krade novac za lečenje dece, i na kraju kao nasilnika, režirani su u Vučićevoj kancelariji zla“, rekao je Bastać, u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, „interesantno je da se ova najnovija montirana afera dešava samo dan nakon što sam skinuo plakat sa likom Aleksandra Vučića i Milorada Dodika koji nam se rugaju sa tunela i samo nekoliko dana nakon što sam najavio da ćemo telima braniti i odbraniti Stari savski most“.

„To su razlozi ove kampanje, koja je samo jedna od brojnih kojima se kontaminira javni prostor, a svi mi koji mislimo drugačije i koji se borimo protiv onih koji nam uništavaju živote i kradu budućnost, svakodnevno targetiramo kao legitimne mete za sve one koji rade u službi opstanka na vlasti ovog režima“, istakao je Bastać.

Studio B pustio je danas snimak na kome njegov večani kum Lazar Lešnjak tvrdi da je Bastać uzimao novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je takav novac nošen u kovertama i da ga je Bastać pretukao kad mu jedan nije doneo.

Lešnjak je rekao da je pratio bespravnu gradnju u Starom gradu, da je bilo „desetak primera u njegovom mandatu“, i da „kreće pakao“ kada je jedan koverat zadržao za sebe.

Takođe je tvrdio da mu je zaprećeno da ne sme ništa da prijavi policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari