Bastać: Ukinuti komunalnu policiju 1Foto: FoNet/Šta radite bre - Marko Bastać

Aktivisti Grupe građana „Šta radite bre – Marko Bastać“ odneli su danas popis beogradskih nelegalnih taksi vozila u upravu Komunalne policije, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem tog problema.

Registarska baza napravljena je u višednevnoj akciji koju su na beogradskim ulicama sproveli aktivisti liste „Šta radite bre“ predvođeni Markom Bastaćem, navodi se u saopštenju.

Bastaća je danas lično primio načelnik Komunalne policije Nikola Ristić, kojem je preneo da su aktivisti te liste četiri nedelje po Beogradu danju i noću jurili divlje taksiste.

Oni su nas krali kao što kradu građane i turiste kada dođu u Beograd. Napadali su nas kao što napadaju i svoje kolege kojima zabranjuju da stoje na najprometnijim stajalištima. Za sve to vreme nikada nismo naišli na komunalnu policiju, rekao je Bastać.

Da komunalna policija radi svoj posao, smata Bastać, problem divljih taksista bi već bio rešen, a svima je jasno da oni to ne žele da urade.

Bastać se založio za ukidanje komunalne policije, napominjući da će to biti prvi vesnik novog vremena u kome je interes građana svetinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari