Bećaj: Stav Kosova u dijalogu sa Srbijom - kako SAD kaže 1Foto: Screenshot/Youtube

Stav Kosova u vezi sa dijalogom sa Srbijom, u potpunosti će biti po scenariju administracije SAD, ocenio je politički analitičar iz Prištine Beljulj Bećaj.

On smatra da je glavni izvršilac tog scenarija predsednik Kosova Hašim Tači, dok novog premijera Kosova Avdulaha Hotija i njegovu vladu vidi „kao instrument za realizaciju ovog scenarija“, prensoi portal danas Kosovo Onlajn, pozivajući se na prištinsku Kohu.

Bećaj je izjavio je da će za novu Vladu Kosova glavni izazovi biti praktična nesposobnost da odgovori na zdravstvene, ekonomske i socijalne izazove, kao i odnosi sa američkom administracijom i EU, zbog unutrašnjih odnosa sa opozicijom, javlja Kosovo Onlajn, pozivajući se na prištinsku Kohu.

Dugovečnost vlade Avdulaha Hotija će, kao je ocenio Bećaj, zavisiti od nje same i od nemoći koju će da pokaže, ali će zavisiti i od „izliva nezadovoljstva opozicije i od izbijanja besa građana Kosova“.

Jedan od glavnih zadataka Hotijeve vlade je dijalog sa Srbijom, međutim, prema mišljenju Bećaja, novi kosovski premijer neće imati moć da se nametne u ovom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari