Beograd i Banjaluka potpisaće u oktobru povelju o bratimljenju 1Foto: FoNet/Beoinfo

Beograd i Banjaluka potpisaće u oktobru povelju o bratimljenju, najavili su danas, posle sastanka u Banjaluci, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

„Pobratimili smo se sa 30 gradova u svetu, a u to odabrano društvo ući će i Banjaluka. Posebno smo srećni i zadovoljni zbog toga”, rekao je Vesić novinarima posle sastanka sa čelnicima Banjaluke.

Vesić je, kako prenosi Beoinfo, podsetio da je formalni razlog današnjeg dolaska delegacije glavnog grada Srbije u Republiku Srpsku biciklistička trka Beograd–Banjaluka, koju finansiraju oba grada i da je to zajednička manifestacija koja svedoči o vezama dva grada.

„U Banjaluci se osećamo kao kod kuće, kao što je svim Banjalučanima kuća u Beogradu. Ovo su sastanci prijatelja iz istog naroda, koji se saradnjom trude da uspostave još čvršće veze”, rekao je Vesić.

Dogovoreno je da se jednom godišnje organizuju Dani Banjaluke u Beogradu i Dani Beograda u Banjaluci, kulturne manifestacije koje će građanima omogućiti da se upoznaju sa kulturnom ponudom drugog grada.

Vesić je naveo da je za njega posebno značajno otvaranje Krajiške kuće u Beogradu.

Vesić u Banjaluci predvodi delegaciju Beogradau kojoj su i predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević

Predviđeno je da se delegacija Grada Beograda tokom dana sastane sa čelnicima Republike Srpske, a potom da gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Vesić zvanično zatvore biciklističku trku „Beograd – Banjaluka” koja je u petak startovala sa Trga republike u Beogradu, a čije su održavanje pomogla oba grada.

Beograd i Banjaluka potpisaće u oktobru povelju o bratimljenju 2
Foto: FoNet/Beoinfo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari