Besnik Tahiri ministar umesto Haradinaj Stuble 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Vršilac dužnosti premijera Kosova Avdulah Hoti imenovao je juče vršioca dužnosti prvog zamenika premijera Besnika Tahirija za v. d. ministra inostranih poslova i dijaspore.

Odluka premijera je došla nakon što je dosadašnja v. d. ministra Meljiza Haradinaj Stubla podnela ostavku na tu funkciju, i na sve funkcije u Alijansi za budućnost Kosova. I Tahiri je, kao i Haradinaj Stubla, kadar ABK.

Haradinaj Stubla je ranije na svom Fejsbuk profilu napisala da ostavku podnosi jer se nalazi u „piramidalnoj šemi linčovanja, pritisaka, manipulacija i ucena“. „Odluku donosim samo zbog moralne štete koju su mi nanele osobe sa prljavim ciljevima a ne zato što osećam odgovornost za manipulacije i optužbe koje su nemilosrdno upućene meni i mojoj porodici. Rušenje moje časti i rada igrama drugih, uzrok je i posledica ove odluke“, navela je Meljiza Haradinaj Stubla. Ocenila je da je video-snimak koji navodno pokazuje kako njen suprug manipuliše glasovima „insceniran“ i zatražila od tužilaštva da istraži slučaj.

U ponedeljak je Izborni panel za žalbe i predstavke naložio ponovno prebrojavanje glasova ABK pristiglih poštom i uslovnim glasovima, prihvatajući tako žalbu Fljorentine Đerđaj da joj je Haradinaj Stubla ukrala glasove.

Takođe, politički predstavnici Bošnjaka i Roma su se žalili Izbornom panelu na konačne rezultate izbora 14. februara, jer veruju da su Ujedinjena zajednica Adrijana Hodžić i Romska inicijativa ušli u Skupštinu Kosova zahvaljujući glasovima Srba. Nezadovoljne strane su se u međuvremenu žalile Vrhovnom sudu Kosova na odluku Izbornog panela da im poništi glasove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari