Bilčik osudio nasilje na protestu u Beogradu 1Vladimir Bilčik Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik osudio je danas svako nasilje koje se dogodilo u noći između utorka i srede, navodeći da pravo izražavanja mišljenja na miran način mora da se poštuje.

„Nasilje protiv mirnih demonstranata i brutalne taktike ne mogu biti odgovor kada ljudi koriste slobodu okupljanja. Pravo na izražavanje mišljenja na miran mora biti poštovano“, naveo je Bilčik na Tviteru.

On je dodao da je istovremeno napad na policiju i uništavanje imovine su neprihvatljivi načini izražavanja javnog nezadovoljstva.

„U isto vreme, borba protiv pandemije ne sme da bude korišćena u političke svrhe“, naveo je Bilčik na svom tviter nalogu i dodao kako je zabrinut zbog porasta broja zaraženih korona virusom u Srbiji.

On je naveo da prati poslednje događaje u Beogradu sa velikom zabrinutošću.

Bilčik je apelovao da građani prate savete stručnjaka i dodao kko je ključno da javnost bude potpuno informisana o situaciji sa epidemijom u celoj Srbiji.

„Mi, Evropljani, moramo da ostanemo ujedinjeni u borbi protv širenja virusa. Evropska unija je već pokazala nepokolbljivu posvećenost u solidarnosti sa građanima Srbije od početka pandemije i spremni smo da nastavimo borbu protiv virusa sa našim partnerima na Zapadnom Balkanu“, poručio je Bilčik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari