Borislav Novaković: Vučić svoju agresivnost želi da pripiše nama 1Borislav Novaković Foto: N1

Ono što se dogodilo u zgradi Predsedništva, bio je originalni Vučić. Taj dan se mali radikal koji sve vreme čuči u njemu, naglo uspravio i on je progovorio jezikom huligana, a ne predsednika države, kaže za Danasov portal Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke.

Naš sagovornik tako komentariše jučerašnji odlazak delegacije te stranke u Predsedništvo Srbije i današnje poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Novaković takođe navodi da se Vučić ponašao nevaspitano i bez osnovne pristojnosti, uz obilje uvreda i uličarskog „bontona“.

„On se prosto prepustio emocijama i govorio je upravo ono što misli. Ono što je dan kasnije izjavio u Rudnoj glavi je klasično političko pozorište. Svestan da je napravio glupost, pokušao je da bar delimično sanira štetu. Bio je to neuspeo pokušaj da se odglumi državnička umerenost i odmerenost, kako bi prikrio činjenicu da je svojim ponašanjem unizio funkciju koju obavlja“, smatra potpredsednik Narodne stranke.

Novaković  tvrdi da je tu, kao i u svim njegovim nastupima, prisutna zamena teza.

„On je nas pozvao i izazvao, a sada svoju agresivnost želi da pripiše nama. Uneo je mržnju u politički život i do besmisla sukobio vlast i opoziciju, a marketinški  prodaje mirotvorstvo i razboritost. Pre podne je palikuća, a popodne vatrogasac. Taj dijaboličan karakter njegove lične vlasti, sasvim je izvesno, ostaće do njegovog pada. Ako je ikada i imao osećaj mere i takta, sada je u potpunosti izgubio. Nažalost, ne na svoju štetu,  nego štetu svih građana Srbije“, zaključuje Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari