Božović (DS): Huligani uznemirili građane za vreme policijskog časa 1Foto: Medija centar

Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Balša Božović saopštio je danas da su građani koji poštuju mere Vlade Srbije u borbi protiv pandemije dodatno uznemireni akcijama „grupe huligana“ koja po krovovima zgrada širom Srbije organizuje podršku vlasti za vreme policijskog časa.

„Desetine maskiranih nepoznatih mladića prolaze kroz ulaze sa bakljama, vatrometima i ostalim pirotehničkim sredstvima i dodatno plaše stanare i ugrozavaju njihovu bezbednost. Posebno uznemirava i to što mnogi svedoče da su pozvali policiju, ali da je reakcija ili potpuno izostala, ili bila zakasnela“, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Božović ponovo pitao ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića koliko osoba je zbog toga privedeno, ko su ljudi koji „haraju gradovima“ u vreme policijskog časa, zašto policija ne reaguje, ko ih je organizovao, da li imaju dozvole za kretanje i ukoliko imaju, ko ih je i na osnovu čega izdao.

„Ili ništa od toga nije važno? Važno je da režim demonstrira moć, pokaze silu, puca, vice na razglas i pokaze ‘zlim građanima’ koji lupaju u šerpe ko je ovde glavni. Ne igrajte se sa građanima“, rekao je Božović.

On je pozvao Stefanovića da podnese ostavku na mesto ministra ukoliko „neće ili ne sme da radi svoj posao“.

Akcija „Bukom protiv diktature“, koja se organizuje svakog dana u 20.05, nakon aplauza podrške zdravstvenim radnicima, izazvala je reakcije vladajuće koalicije čije pristalice u 20.30 širom Srbije pale baklje i skandiraju protiv opozicionih lidera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari