Božović: Odluka "1 od 5 miliona" oslabila bojkot 1Foto:Fonet/ Aleksandar Levajković

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović ocenio je danas da je odluka Pokreta Jedan od pet miliona da izadje na izbore – veliki udarac za bojkot u celini i dodatno je oslabila čitavu strategiju bojkota.

Božović je rekao da neko treba da preuzme odgovornost i prizna da je možda bila greška što je tom pokretu prepuštena čitava organizacija protesta i dodao da nekim političarima nije bilo dozvoljeno da govore na protestima baš zato što nisu do kraja podržali ideju bojkota.

On je pozvao novinare da otkriju čiji su članovi bili aktivisti pokreta, ko je Sporazum sa narodom nazvao sporazumom sa „Jedan od pet miliona“ i ko im je organizovao proteste.

Božović je rekao da je Demokratska stranka donela odluku o bojkotu izbora i da će on tu odluku poštovati, iako je više puta ponovio da „pasivan bojkot odgovara Vučiću“.

On je izrazio nadu da će lideri opozicije prestati da se svađaju, kao i da one koji se odluče za izbore ne bi nazivao izdajnicima, naročito što se na lokalnim izborima u Medvedji pokazalo da bojkot nije doneo ništa dobro.

Božović je na konferenciji za novinare u holu Skupštine pozvao Agenciju za borbu protiv korupcije da reaguje na vest da je predsednik skuptinskog Administrativnog odbora Aleksandar Martinović sam sebi juče dao saglasnost za obavljanje sedme javne funkcije. Božović je podsetio da poslanik SNS Martinović već prima nakanadu na četiri univerziteta, u Skupštini Srbije i u opštini Ruma i da mu je mesto člana Saveta Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici sedma javna funkcija.

Božović je ponovio da Martinović sa još nekoliko stranačkih kolega predaje na Višoj medicinskoj školi u Ćupriji, dok je u toj ustavovi osam profesorki ostalo bez posla i istakao „da sumnja da ta škola služi za masovnu prodaju diploma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari