Božović: Poštujem Crnu Goru, ali smo osetljivi na ustaštvo 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izjavio je danas, povodom razgovora u Ministarstvu vanjskih poslova u Podgorici, da poštuje državu Crnu Goru ali da je srpski narod posebno osetljiv na ustaštvo.

Božović je pozvan na razgovor u MVP jer je komentarisao na Fejsbuku emitovanje spota hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, tražeći odgovornost zbog puštanja u program osobe koja veliča ustašvo.

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović je danas ocenio da strani ambasadori nisu pozvani da se mešaju u to ko će u Crnoj Gori za šta da odgovara.

U emisiji „Dobro jutro Crna Goro“ na Televiziji Crne Gore u subotu na Dan pobede nad fašizmom, emitovana je numera hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona koji podržava ustaški pokret u toj zemlji.

Generalni direktor TV Crne Gore Božidar Šundić kaznio je urednicu Jutarnjeg programa Milicu Babić, urednicu emisije Mariju Razić i muzičkog urednika TVCG Slavena Knezovića.

Njima će u naredna dva meseca lični dohodak biti umanjen 20 odsto.

U okviru Jutarnjeg programa u subotu ujutru, na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, emitovana je Tompsonova pesma „Ne boj se“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari