Božović: Prostitutku ne možete pretvoriti u devicu 1Foto: Medija centar

Ići kod prostitutke da dokažete da je prostitutka, ili da pokušate da je pretvorite u sveticu ili devicu, potpuno je glupo, komentariše za Danas sociolog Ratko Božović nameru organizatora protesta „1 od 5 miliona“ i lidera Saveza za Srbiju da u subotu, 6. aprila, povedu građane ispred TV Pink i da na taj način izraze neslaganje sa načinom na koji ta televizija radi i izveštava.

Sagovornik našeg lista ističe da je ideja odlaska i okupljanja ispred zgrade Pinka politički glupa i neracionalna i da bi je trebalo, kako kaže, koliko sutra povući i odustati od takvog načina izražavanja protesta protiv režima i vlasti Aleksandra Vučića.

– Na šta je sve spreman vlasnik televizije Pink? Da li ste svesni toga? Hoćete goloruki da idete na mitraljeze? Pa, vlasnik Pinka ima sve poluge moći u svojim rukama, a šta mi imamo? Pink televizija je Aleksandar Vučić, vlasnik Pinka je direktno izvršilac politike Aleksandra Vučića, da li je to potrebno nekome dalje dokazivati? Nije mi jasno, ne razumem šta je smisao, gde je poenta takvog postupka – ističe Božović.

On dodaje da ne bi bilo u redu građane, ljudi koji su spremni da izraze svoj bunt protiv vlasti, voditi na Vučićev bunker.

– Nećemo politiku osvete! Ne nasedajte na njihove provokacije. Ne nasedajte na njihove nameštaljke i načela politike osvete. Zastupajmo politiku racionalnosti, ne priklanjajmo se politici osvete – zaključuje Ratko Božović za Danas.

Jučerašnja izdanja tabloida u Srbiji, koji se nalaze pod direktnom kontrolom vlasti, osvanula su sa „maštovitim“ naslovima o tome kako će lideri Saveza za Srbiju da vode ženu i decu ispred zgrade Pinka.

Takođe, uz imena nosioca nacionalističke politike, koji se protive priznanju kosovske nezavisnosti, zalažući se za zamrznuti konflikt i nepomirenje sa kosovskim Albancima, dodali su se pridevi poput onog koji je najomraženiji u ovdašnjem javnom mnjenju – šiptarski plaćenici.

Pritom, Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, preko naslovnih stranica tabloida, takoreći „čika“ lidere SZS da, ukoliko odustanu od dolaska ispred zgrade njegove televizije, biće p…e.

Poslanica pokreta Dveri Marija Janjušević izjavila je juče da će se građani u subotu, 6. aprila, tokom protesta „Jedan od pet miliona“ okupiti ispred zgrade Pinka kako bi na svoj način pokazali nezadovoljstvo izveštavanjem te televizije.

Janjušević je za televiziju Prva kazala da uvek svako od predstavnika opozicije naglašava nenasilnu borbu. Negirala je pisanje pojedinih medija da će organizatori protesta zloupotrebiti žene i decu, navodeći da će ispred Pinka izneti svoje zahteve i da će taj skup biti prenošen na Fejsbuk stranicama Pokreta Dveri, Saveza za Srbiju i „Jedan od pet miliona“, kao i da se nada da će mediji biti prisutni.

„Planska borba za oslobađanje medija, koristićemo društvene mreže, građani će moći sve da prate na svim Fejs stranicama, gde ćemo izneti svoje zahteve“, kazala je Janjušević.

U istoj emisiji poslanica Socijalističke partije Srbije Stefana Miladinović rekla je da je neprihvatljiv upad demonstranata u zgradu Radio-televizije Srbije. Ona je kazala da rad RTS-a može da se unapredi, da je tačno da opozicija mora biti prisutna u medijima, kao i da je primetno gostovanje različitih predstavnika Saveza za Srbiju na televiziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari