Božović: Referendum o izmeštanju centra grada 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Tražimo od nadležnih vlasti referendum za područje centralnih mesnih zajednica u Beogradu, na opštini Stari grad, koje su pogođene rekonstrukcijama ulica, njihovom zatvaranju za saobraćaj i preseljavanju centra grada u Beograd na vodi.

To je izjavio narodni poslanik Demokratske stranke, Balša Božović, prenosi danas ova stranka.

„Nije slučajno centar Beograda tu gde jeste. Nije slučajno da su baš u tom delu Beograda najznačajnice institucije i kulturna zdanja. Gradske vlasti bi trebalo da znaju da ni jedan šoping mol ili takozvana pešačka zona može da zameni ono bogatstvo i tradiciju koju Beograd sa ponosom nosi stotinama godina“, izjavio je Božović.

On je ocenio da je otimanje centra grada Beogradu da bi se preselio na Beograd na vodi samo još jedan u nizu poteza gradske uprave da zadovolji interese privatnih investitora koji grade garaže i šoping molove na temeljima arheoloških lokaliteta u centru Beograda.

On je najavio borbu za Beograd, za Kalemegdan, za naše kulturno nasleđe, za svaku beogradsku ulicu, za svaki njegov park i drvo i konstatovao da je to više od politike – ovo je borba za Beograd.

„Građani treba da se pitaju kakav Beograd žele zato vlasti nisu dali javnu raspravu. Sada tražimo od vlasti da raspiše referendum koji tražimo vec tri godine za one delove Beograda koji su pogođeni anticivilizacijskim merama“, izjavio je Božović.

Zaključio je da, „ako vlast ignoriše referendum o centru Beograda onda, ako ih ne zanima kako građani žele da žive, onda će se borba preseliti sa institucija na ulicu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari