Božović: Srbija više nema zaštitnika građana 1Balša Božović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Nakon Pašalićeve preporuke u slučaju porodica koje 28 godina čekaju na pravdu u Bristolu, Srbija više nema zaštitnika građana, saopštio je poslanik Demokratske stranke Balša Božović.

On je izjavio da je Pašalić tu instituciju potpuno urušio i od nje napravio kancelariju za podilaženje režimu.

„Pašalić je pritužbu vojnih beskućnika Srbije primio 26.11.2018. Devet meseci kasnije je konstatovao da je u redu što Ministarstvo odbrane i Aleksandar Vulin krše zakone ove zemlje, otimaju imovinu koja pripada vojnim beskućnicima po zakonu. Pašalić je postao zaštitnik Aleksandra Vulina i političara iz Ministarstva odbrane, a nije stao na stranu obespravljenih, opljačkanih i izmučenih porodica koje 28 godina čekaju na pravdu u hotelu Bristol“, naveo je Božović.

On je sve vreme, dodaje Božović u pisanoj izjavi, fingirao zabrinutost i hitnost rešavanja problema.

„Zaštitnik građana je stanarima Bristola koji žve u uslovima nedostojnim čoveka u 21. veku navodno pomogao tako što je devet meseci nakon prijema pritužbe preporučio ista ona rešenja koja su ponuđena od JUL-ovaca iz Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Vulinom“.

Umesto da jasno preporuči Ministarstvu odbrane da najhitnije reše stambeno pitanje vojnih beskućnika, dugoročan zakup, trajni smeštaj, što im po zakonu i presudama pripada već 28 godina Pašalić je, smatra poslanik Demokratske strankke, ovom preporukom dodatno ponizio vojne beskućnike sa kojima se pompenzno slikao pred TV K i obećavao im pravdu.

Ovom preporukom Pašalić je stao na stranu onih koji žele da izbace porodice vojnih beskućnika na ulicu i zgradu hotela Bristol predaju preduzeću Beograd na vodi bez dinara naknade, tvrdi Božović.

„Što se stanova tiče, ni ministar Vulin ni njegov zaštitnik Pašalić ne daju odgovor na pitanje gde je nestalo preko 100 stanova koje je grad Beograd dao ministru Vulinu da reši stambena pitanja porodica u Bristolu. Nastavićemo da podržavamo porodice u Bristolu sve dok ne dobiju pravdu i ono što im po zakonu pripada“, zaključuje Božović u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari