Božović: Vesić mi se sveti, tužilaštvo ćuti o kupovini najskuplje jelke na svetu 1Foto: Medija centar

Zbog bolesti sudije za 24. maj je odloženo ročište po tužbi zamenika gradonačelnika, člana Predsedništva Srpske napredne stranke, Gorana Vesića protiv funkcionera Demokratske stranke Balše Božovića.

Vesić je tužbu podneo zbog Božovićevih izjava o kupovini „najskuplje novogodišnje jelke na svetu“.

Božović, koji je došao u Prvi osnovni sud, pozvao je, u izjavi novinarima, tužilaštvo da reaguje zbog ovog „pokušaja pljačke gradjana“, jer je nabavka „jelke od 83.000 evra“ primer korupcije.

„To je kao kada vam neko obije stan i udje a komšija ga spreči da izvede pljačku, ali krivično delo ostaje“, rekao je Božović, navodeći da mu se Vesić tužbom „sveti“.

Božović je objasnio da je tada rekao da će „Vesić zajedno sa svim tadašnjim rukovodiocima Grada morati da odgovara pred zakonom s obzirom da je u pitanju očigledna korupcija“.

„Tužilaštvo ćuti iako je prošlo godinu i po dana, a olakšali smo mu rad, dajući kroz naše izjave potrebne elemente da pokrene istragu“, rekao je Božović, podsetivši da je o jelki pisao portal Pištaljka.

Božović je rekao da ga je Vesić tužio tražeći milion dinara za nanetu „duševnu bol“ i dodao da će poštovati svaku odluku suda jer veruje u institucije.

Prema rečima Božovića, svakodnevno se dešavaju afere u kojima se mali broj ljudi bogati dok većina gradjana živi u siromaštvu.

„Najveći problem Beograda je, pored nebezbednosti, ogromna korupcija koja sve cedi iz gradjana i budžeta Grada“, reako je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari